Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2012 09:06

Ερευνες και στη Μεσσηνία για Ν. Μαζιώτη και Π. Ρούπα

Γράφτηκε από την
Ερευνες και στη Μεσσηνία  για Ν. Μαζιώτη και Π. Ρούπα

Ερευνες και στη Μεσσηνία διεξάγουν η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η ΕΥΠ για τον εντοπισμό του Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφους του Πόλας Ρούπα. Αυτό αναφέρει η ιστοσελίδα "Το Βήμα". Υπένθυμίζουμε ότι η Πόλα Ρούπα έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Καλαμάτα. Ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα κατηγορούνται ως ηγετικά μέλη της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», που προχώρησε σε περίπου 20 ένοπλες επιθέσεις την περίοδο 2004-2010 και συνελήφθησαν ύστερα από μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. 

Η έναρξη της δίκης τον περασμένο Οκτώβριο βρήκε τον Νίκο Μαζιώτη και την Πόλα Ρούπα προφυλακισμένους. Λίγες ημέρες αργότερα όμως, έληξε το 18μηνο της προσωρινής τους κράτησης και οι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού η δικαιοσύνη δεν κατάφερε μέσα στα χρονικά πλαίσια που ορίζουν οι νόμοι να ολοκληρώσει την διαδικασία εκδόσεως βουλεύματος αλλά και να τους δικάσει.

Οι δύο κατηγορούμενοι δεν έχουν εμφανιστεί στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου - η δεύτερη την Τρίτη - ενώ δεν έδωσαν και το παρών την 1η του μηνός στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων ως όφειλαν από τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή τους. Τελευταία φορά που παρουσιάστηκαν στο Αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων ήταν η 15η Ιουνίου.

Επισήμως την έρευνα για τον εντοπισμό των δύο άφαντων κατηγορούμενων για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα», πραγματοποιεί το Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλεια Αττικής που έχει την σχετική αρμοδιότητα. Ομως η εξαφάνιση των Μαζιώτη και Ρούπα έχει σημάνει συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και στην ΕΥΠ. Κρίσιμη θεωρείται η μαρτυρία ιδιώτη που φέρεται να φιλοξενούσε στα Εξάρχεια τους δυο αναζητούμενους. Ερευνες πραγματοποιούνται σε Αθήνα, Μεσσηνία, Κύθηρα, Μαγνησία, Θεσσαλονίκη και άλλα μέρη, όπου στο παρελθόν έδινε παρόν ο Νίκος Μαζιώτης. Ερευνάται ακόμη το ενδεχόμενο να έχει διαφύγει στο εξωτερικό.


NEWSLETTER