Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012 16:06

Συμμορίες κακοποιών εφορμούν από την Καλαμάτα. Πολύ και καλή δουλειά από την Ασφάλεια

Γράφτηκε από την
Συμμορίες κακοποιών εφορμούν από την Καλαμάτα. Πολύ και καλή δουλειά από την Ασφάλεια

Δεύτερο σπίτι τους έχουν κάνει την Καλαμάτα συμμορίες που δρουν σε όλη την Ελλάδα. Εκτός από τους ληστές με τις βαριοπούλες και το μακελλειό της οδού Ευριπίδου, που οδήγησε στην εξιχνίαση πλήθους ληστειών στη μισή Ελλάδα, από την Καλαμάτα είχαν… περάσει και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που απήγαγε επιχειρηματίες στην Αθήνα. Δύο από τα 9 μέλη της συμμορίας είχαν συλληφθεί στις 19 Ιανουαρίου για ναρκωτικά, σε σπίτι στην Καλαμάτα, μαζί με τον άντρα που τους φιλοξενούσε. Ενα μήνα πριν τη σύλληψή τους είχαν ήδη συμμετάσχει σε 3 απαγωγές.

Τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί της Καλαμάτας συνέβαλαν καθοριστικά στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής με τη συνδρομή της ΕΥΠ. Η συμμορία αυτή είχε διαπράξει συνολικά 5 απαγωγές από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι και τις 26 Ιουνίου. Εξαρθρώθηκε στις 27 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, ένας Ελληνας κι ένας Αλβανός, κάτοικοι Αττικής, είχαν συλληφθεί για ναρκωτικά στις 19 Ιανουαρίου μαζί με τον Ελληνα που τους φιλοξενούσε στην Καλαμάτα. Η σύλληψή τους έγινε στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης. Στο σπίτι που έμεναν είχαν βρεθεί 80 γραμμάρια χασίς, 4 κινητά τηλέφωνα, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 300 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τότε είχαν ισχυριστεί πως βρίσκονταν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για να κάνουν κάποια οικονομική συναλλαγή. Το αυτοκίνητό τους όμως, ένα BMW X5, ενεπλάκη αργότερα σε απαγωγή επιχειρηματία στην Αττική.

Το θέμα ανέδειξε η εφημερίδα "Καθημερινή" με ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη


NEWSLETTER