Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012 09:54

Κλεμμένες κυψέλες βρέθηκαν στο Βασιλικό

Γράφτηκε από τον
Κλεμμένες κυψέλες βρέθηκαν στο Βασιλικό

 

Τριάντα πέντε κλεμμένες κυψέλες βρέθηκαν στην περιοχή του Βασιλικού.

Οι κυψέλες είχαν απλωθεί σε απόμερο σημείο της περιοχής. Είχαν κλαπεί από διάφορους μελισσοκόμους της Μεσσηνίας. Αιτία της αποκάλυψης των κλεμμένων κυψελών φαίνεται ότι στάθηκε η φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη στην περιοχή του Δωρίου κοντά στο Βασιλικό. Περνώντας κάποιος από το σημείο υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πάει καλά με τις συγκεκριμένες κυψέλες και ειδοποίησε γνωστό του μελισσοκόμο που είχε χάσει κυψέλες. Ακολούθησε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Κοπανακίου το οποίο και ξεκίνησε έρευνα της υπόθεσης κάτω από δύσκολες συνθήκες για να ταυτοποιήσει τους κωδικούς που φέρουν πάνω τους οι κυψέλες και είναι μοναδικοί για κάθε μελισσοκόμο. 

Ηδη ο μεγαλύτερος αριθμός κυψελών έχει ταυτοποιηθεί και έχει αποδοθεί στους ιδιοκτήτες τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας από την Αστυνομία έχει εντοπιστεί το άτομο που τις εκμεταλλευόταν και σε βάρος του σχηματίζεται η σχετική δικογραφία που είναι σε βαθμό κακουργήματος. Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται ακόμη -πιθανότατα και για άλλες κλεμμένες κυψέλες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι θύμα της κλοπής δεν είχε πέσει μόνο ένας μελισσοκόμος στον οποίο ανήκε ο μεγαλύτερος αριθμός κυψελών που βρέθηκαν, αλλά και άλλοι μελισσοκόμοι από την ευρύτερη περιοχή μέχρι και την Μεσσήνη οι οποίοι είχαν χάσει μικρότερο αριθμό κυψελών ο καθένας.

 


NEWSLETTER