Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 09:43

Δήμος Καλαμάτας και Εισαγγελία: Ετοιμάζουν την απομάκρυνση των τσιγγάνων από την Αγ. Τριάδα

Γράφτηκε από την
Δήμος Καλαμάτας και Εισαγγελία: Ετοιμάζουν την απομάκρυνση των τσιγγάνων από την Αγ. Τριάδα

"Θα πρέπει να συντονιστούμε όλοι όσοι έχουμε λόγο σε αυτή την ιστορία, για να έχουμε αποτελέσματα το συντομότερο δυνατό". Αυτό τόνισε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, μετά από σύσκεψη στην Εισαγγελία Καλαμάτας για την απομάκρυνση των τσιγγάνων από την ευρύτερη περιοχή του Πολυκλαδικού και της Αγ. Τριάδας. Νωρίτερα το πρωί ο δήμαρχος, μαζί με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας Δημήτρη Σταύρου και στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, είχε επισκεφτεί τους τσιγγάνικους καταυλισμούς στη συγκεκριμένη περιοχή.
Οπως ενημέρωσε ο δήμαρχος, ήδη έχουν εκδοθεί με δικαστική απόφαση τα πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής για τους «σκηνίτες» (έτσι τους αποκάλεσε ο ίδιος) οι οποίοι διαμένουν στο παλιό γήπεδο του Παμμεσσηνιακού. Είπε δε ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα εκτελεστεί και σε λίγες εβδομάδες το γήπεδο θα έχει διαμορφωθεί σε αθλητικό κέντρο, με την προοπτική να δοθεί στην ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας για να προπονείται. 
Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο Παν. Νίκας είπε ότι ο δήμος προχωρά τη διαδικασία για την έκδοση πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής των τσιγγάνων από όλους τους δημοτικούς χώρους που έχουν καταλάβει - μεταξύ αυτών είναι και μέρος οικοπέδων απ' όπου θα περάσει ο περιφερειακός της Καλαμάτας.
Ο δήμαρχος ανέφερε ακόμη πως στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα παρθεί απόφαση για να κοπεί το νερό στα καταπατημένα από τους τσιγγάνους οικόπεδα, ενώ σε συνεννόηση με τη ΔΕΗ θα υπογειοποιηθεί ένα μέρος του δικτύου για να μην μπορούν να κλέψουν ρεύμα.
Ακόμη επεσήμανε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει με την καταπατημένη έκταση των 10 στρεμμάτων που ανήκε στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, ο οποίος καταργήθηκε. Οπότε ζήτησε από τον εισαγγελέα Δημ. Σταύρου να καλέσει τους υπεύθυνους του διάδοχου σχήματος που είναι ο ΟΑΕΔ, να προχωρήσουν τις σχετικές διαδικασίες για την έκδοση πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής.
Στην Εισαγγελία χθες παρέστη και ο Γιώργος Πρεβεζάνος ως αντιπρόσωπος των ιδιοκτητών οικοπέδων εξ ανταλλαγής, που έχουν καταπατηθεί από τους τσιγγάνους. Είπε ότι οι οικοπεδούχοι οι οποίοι πήραν οικόπεδα εξ ανταλλαγής με την εφαρμογή του σχεδίου πόλης το 1986, είναι διατεθειμένοι να δώσουν πίστωση χρόνου, αλλά πρέπει να λυθεί το πρόβλημα.

Ν.Κ.


NEWSLETTER