Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024 20:35

Μεσσηνία: Σύλληψη 46χρονου για παράνομη αλιεία με δυναμίτη στο Τζάνε Βελίκας

Μεσσηνία: Σύλληψη 46χρονου για παράνομη αλιεία με δυναμίτη στο Τζάνε Βελίκας

Ενας 46χρονος “δυναμιτιστής” συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής από στελέχη του Γραφείου Αλιείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας στην παραλία «Τζάνε Βελίκας».

Ο συλληφθέντας είχε στην κατοχή του έναν αυτοσχέδιο μηχανισμό με φυτίλι που περιείχε εκρηκτική ύλη, προοριζόμενο για παράνομη αλιεία.
Ο 46χρονος κατηγορείται για παραβάσεις των άρθρων 4 και 5 του Ν.Δ. 420/1970, γνωστού ως «αλιευτικός κώδικας», του άρθρου 10 του Ν. 2168/1993, που ρυθμίζει θέματα σχετικά με όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες και εκρηκτικούς μηχανισμούς, καθώς και του άρθρου 272 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά την κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών.
Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας για να διερευνηθούν λεπτομέρειες για τη δραστηριότητα του 46χρονου και πιθανές διασυνδέσεις του με άλλους παράνομους αλιείς.
Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, κατασχέθηκαν ένας αυτοσχέδιος μηχανισμός με φυτίλι που περιείχε εκρηκτική ύλη, έτοιμο για χρήση στη θάλασσα, δύο τσουβάλια, μάσκα και ζυγαριά για τα ψάρια.