Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011 20:41

Οι διαρρήκτες "χτυπούν" τα προάστια της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Περιοχές περιφερειακά της Καλαμάτας προτιμούν τελευταία οι διαρρήκτες για τις νυχτερινές τους επιδρομές, δείχνοντας ιδιαίτερη… αδυναμία σε Λέικα - Ξηροκάμπι - Πλάκα αλλά και Βέργα. Αντίθετα, οι διαρρήξεις στο κέντρο της πόλης έχουν μειωθεί σημαντικά. Τόσο, ώστε υπάρχουν εβδομάδες που καταγράφεται έως και μηδενική δραστηριότητα διαρρηκτών.

Κατά τα φαινόμενα, το πιθανότερο είναι ότι οι περιπολίες της ομάδας ΔΙΑΣ αλλά και των άλλων υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης στην Καλαμάτα αποθαρρύνουν τους μικροεγκληματίες από το να ρισκάρουν στο κέντρο, με αποτέλεσμα να στρέφονται σε πιο… αφύλακτες και απομακρυσμένες περιοχές. Αλλωστε, το γεγονός ότι χτυπούν στη διάρκεια της νύχτας καθυστερεί ακόμα περισσότερο την κινητοποίηση της Αστυνομίας, καθώς οι κλοπές γίνονται συνήθως αντιληπτές το πρωί από τους πολίτες - οι οποίοι είτε απουσιάζουν ή οι διαρρήκτες τούς πιάνουν στον… ύπνο.

Ειδικότερα, το τελευταίο 20ήμερο έχουν σημειωθεί αρκετές διαρρήξεις σε Λέικα, Ξηροκάμπι, Πλάκα και Βέργα, αντίθετα με άλλες περιοχές της Καλαμάτας. Στην ευρύτερη περιοχή των Λεΐκων κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου, διαρρήκτες μπούκαραν σε τουλάχιστον 3-4 σπίτια, κλέβοντας από κοσμήματα και χρήματα μέχρι κινητά κι άλλα χρήσιμα μικροαντικείμενα. Επιπλέον, υπήρξαν και περιπτώσεις που οι... ποντικοί αποπειράθηκαν να διαρρήξουν σπίτια, χωρίς να τα καταφέρουν.

Ανάλογα περιστατικά πληροφορηθήκαμε πως σημειώθηκαν στη Βέργα τις προηγούμενες ημέρες, όπως και ορισμένα ακόμη μεμονωμένα σε άλλες περιοχές.

 

Κ.Δ.

 


NEWSLETTER