Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011 00:24

Το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας διέγραψε χρέος άνεργης

Γράφτηκε από την
Το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας διέγραψε χρέος άνεργης

Τα χρέη μιας άνεργης δανειολήπτριας προς την τράπεζα διέγραψε το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της "Ε", αυτή την εβδομάδα εκδόθηκαν 2 νέες αποφάσεις για δανειολήπτες που έχουν υπερχρεωθεί από δάνεια τραπεζών και πιστωτικές κάρτες. Και οι 2 δικαστικές αποφάσεις είναι υπέρ των δανειοληπτών - ενώ στη μια περίπτωση διαγράφεται το 100% της οφειλής μιας υπερχρεωμένης δανειολήπτριας, για την οποία οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι άνεργη.
Πάντως, και με τις 2 πρώτες αποφάσεις που είχαν εκδοθεί την προηγούμενη εβδομάδα από το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, οι υπερχρεωμένοι δανειολήπτες -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- δικαιώνονται και μειώνεται το χρέος τους στις τράπεζες.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι οι 4 αποφάσεις που εκδόθηκαν μέχρι στιγμής θα δημοσιευτούν την επόμενη εβδομάδα, καθώς δεν έχουν θεωρηθεί από τη δικαστή. Σε εκκρεμότητα βρίσκεται η έκδοση 2 ακόμη αποφάσεων, από τις 6 σχετικές υποθέσεις που έχουν συζητηθεί έως τώρα στο Ειρηνοδικείο.
Εν τω μεταξύ, καθημερινά κατατίθενται νέες αιτήσεις στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας για δικαστική ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου είχαν κατατεθεί 59, ενώ μέχρι τη Δευτέρα 24 του μήνα είχαν κατατεθεί 72 αιτήσεις - για το σύνολο των οποίων έχει ήδη οριστεί δικάσιμος, με τελευταία αυτή της 22ας Μαρτίου 2012 (το δικαστήριο συνεδριάζει δύο Πέμπτες κάθε μήνα).
Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, οι οφειλέτες έχουν δικαίωμα να προσφύγουν στα δικαστήρια εφόσον αποτύχει η εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς τους με τις τράπεζες. Ο δανειολήπτης πρέπει αποδεδειγμένα να βρίσκεται σε αδυναμία να πληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τις τράπεζες, και η αίτηση για ρύθμιση των οφειλών του κατατίθεται στο Ειρηνοδικείο του τόπου διαμονής του.


NEWSLETTER