Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022 22:32

Το Εφετείο Καλαμάτας έσπασε τα ισόβια 43χρονου για καλλιέργεια χασίς

Γράφτηκε από την

 

Ποινή φυλάκισης 4 χρόνων επέβαλε χθες το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας σε 43χρονο κατηγορούμενο για καλλιέργεια 355 δενδρυλλίων χασίς ύψους έως 90 εκατοστών, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Η ποινή ανεστάλη υπό τον όρο της επιτήρησης του 43χρονου επί τριετία από επιμελητή Κοινωνικής Αρωγής. Επίσης, το δικαστήριο αναγνώρισε ως ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο ότι επέδειξε καλή συμπεριφορά στη φυλακή και συμμετείχε σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες κρατουμένων, ενώ και εθελόντρια του προγράμματος κατέθεσε με πολύ καλά λόγια για την εν γένει συμπεριφορά και τη φιλομάθειά του. 

Ο καταδικασθείς δεν αρνήθηκε ότι αυτός έβαλε τα 355 δενδρύλλια, ύψους 3 έως 90 εκατοστών (σε γλάστρες, τελάρα και στο έδαφος), τα οποία βρέθηκαν άλλωστε σε ένα κτήμα του με καστανιές στις 3 Απριλίου 2018, σε αγροτοδασική περιοχή μεταξύ Αλαγονίας και Αρτεμισίας. Ο 43χρονος επικαλέστηκε στην απολογία του ότι δεν σκόπευε να μεταφυτεύσει περισσότερα από 30 δενδρύλλια και αυτά για δική του χρήση. Όσο για μια δεξαμενή στο κτήμα, υποστήριξε (αλλά και ο αδελφός του κατέθεσε νωρίτερα στο δικαστήριο) ότι δεν ήταν για το πότισμά τους, αλλά χρησίμευε για να ποτίζονται οι καστανιές.

Να σημειωθεί πως η ποινή της ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο γιατί το προσδοκώμενο όφελος από την καλλιέργεια εκτιμήθηκε ότι θα ξεπερνούσε τα 75.000 ευρώ. Επίσης είχε καταδικάσει τον 43χρονο ως υπότροπο, ενώ το Εφετείο έκρινε πως δεν συντρέχει καμία από τις δύο αυτές επιβαρυντικές περιστάσεις.

Ν.Κ.