Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010 22:23

Εκλεψαν το Ταμείο των Φτωχών της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας

Γράφτηκε από την

Αδυνατεί πλέον η Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας να βοηθήσει τους φτωχούς μετά τη χθεσινή διάρρηξη των γραφείων της και την κλοπή του Φιλόπτωχου Ταμείου. Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση της μητρόπολης, σύμφωνα με την οποία οι δράστες προκάλεσαν σημαντικές φθορές στα γραφεία.
Το Επισκοπείο της μητρόπολης στην Τρίπολη έχει γίνει στόχος διαρρηκτών και άλλες φορές. Χθες τα ξημερώματα οι άγνωστοι δράστες έφτασαν μέχρι το Λογιστήριο της μητρόπολης και το Φιλόπτωχο Ταμείο, κλέβοντας τα χρήματα που προορίζονταν "για την κάλυψη των υποχρεώσεων της ιεράς μητροπόλεως και την βοήθεια των αναξιοπαθούντων αδελφών μας", όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Επίσης, έγινε γνωστό πως οι δράστες "επέφεραν τεράστια αναστάτωση και μεγάλες καταστροφές στα γραφεία".
Η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας καταγγέλλει "την αχαρακτήριστη, προκλητική και άκρως επικίνδυνη αυτή πράξη για την ασφάλεια των γραφείων και των εργαζομένων σε αυτά" και διασαφηνίζει ότι "πλέον η ιερά μητρόπολις δεν θα έχει την δυνατότητα να προσφέρει κανένα οικονομικό βοήθημα από την φιλόπτωχο αδελφότητα στους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας, καθότι τα χρήματα που προορίζοντο για τον σκοπό αυτό εκλάπησαν από τους ιδίους ανθρώπους που επρόκειτο να στηριχθούν από αυτήν, όπως απεδείχθη ότι συνέβη και κατά το πρόσφατο παρελθόν".
Την υπόθεση διερευνά η Αστυνομία.