Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2010 20:56

Ερανο για τους φτωχούς από αύριο έως τη Δευτέρα διοργανώνει η Μητρόπολη

Γράφτηκε από την

Ερανο για τη βοήθεια των συνανθρώπων που έχουν ανάγκη, διοργανώνει ενόψει των γιορτών η Μητρόπολη Μεσσηνίας, από αύριο μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου.
Οπως είπε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο αρχιμανδρίτης - υπεύθυνος του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου, οι κοινωνικές ανάγκες είναι πολλές και οδυνηρές, ωστόσο μερικές μπορούν να αντιμετωπιστούν εν μέρει ανακουφίζοντας τους έχοντες ανάγκη.
Κάλεσε τους πολίτες να τείνουν μια χείρα βοηθείας με έργα αλληλεγγύης,
μέσω των ενοριακών φιλόπτωχων ταμείων και μέσω του Γενικού Φιλόπτωχου που διοργανώνουν και φέτος έρανο από αύριο μέχρι και τη Δευτέρα 13 του μήνα στην Καλαμάτα, τη Μεσσήνη και στις έδρες των αρχιερατικών επιτροπών της μητρόπολης.
"Οι ανάγκες είναι πολλές και φέτος με την οικονομική κρίση περισσότερες.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ποτέ ότι η οικονομική κρίση θα περάσει, αλλά εκείνη που θα παραμείνει είναι η κρίση των ηθικών αξιών, της αγάπης που ζούμε καθημερινά.
Η πόρτα της Εκκλησίας είναι ανοιχτή σε όλους όσοι ζητούν τη βοήθειά της, σε όσους ζητούν αυτό που για εμάς είναι δεδομένο, ένα πιάτο φαγητό το οποίο εμείς πολλές φορές πετάμε στα σκουπίδια. Το χθεσινό ψωμί για κάποιους είναι απολύτως αναγκαίο.
Ν' ανοίξουμε την πόρτα του σπιτιού μας και μετά την πόρτα της καρδιάς μας ειδικά τις ημέρες των γιορτών. Ολοι είμαστε παιδιά του ίδιου Θεού. Ας μην το ξεχνάμε αυτό" κατέληξε ο π. Φίλιππος.


Μ.Τ.


NEWSLETTER