Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 19:53

Επίσκεψη Μητροπολίτη Μεσσηνίας στην Κύπρο

Επίσκεψη Μητροπολίτη Μεσσηνίας στην Κύπρο

 

Την Κύπρο επισκέφθηκαν κατά το διήμερο 19-20 Ιουνίου, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ο γ.γ. Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας Γεώργιος Καλαντζής και συναντήθηκαν με την πολιτειακή ηγεσία της μεγαλονήσου.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, την υπουργό Παιδείας της Κύπρου Αθηνά Μιχαηλίδου, την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων  Αννίτα Δημητρίου και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο.

Κατά τις συναντήσεις, ο σεβασμιώτατος τους επέδωσε προσκλήσεις για τη συμμετοχή τους στο διεθνές συνέδριο που διοργανώνουν η Μητρόπολη Μεσσηνίας και η γ.γ. Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στην πόλη της Καλαμάτας, κατά τον

προσεχή Δεκέμβριο, με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και με τίτλο “Ο ελληνισμός της Κύπρου: πολιτική και κοινωνική οργάνωση, προσλήψεις στην Ελλάδα και αμφίπλευρες σχέσεις με το Ελληνικό Κράτος, 19ος - 20ος αιώνας”.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας, “η συμμετοχή των ανωτέρω επίσημων προσκεκλημένων αποτελεί πραγματικά μεγάλη τιμή για την ιερά μας μητρόπολη, καθότι ο λόγος, η εμπειρία και η γνώμη, των επισήμων προσκεκλημένων μας, επί του θέματος θα αποτελέσουν βάσεις και θεμέλιο για τον σκοπό του συνεδρίου”.