Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024 16:27

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Καλαμάτα

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Καλαμάτα

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη τιμήθηκε η εορτή του Αγίου Πνεύματος, στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Επίκεντρο του εορτασμού ο Ενοριακός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος στην πόλη της Καλαμάτας, όπου προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, πλαισιωμένος από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Χριστού Καλαμάτας Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Αρώνη, τους εφημερίους του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας πρωτοπρεσβυτέρους Κωνσταντίνο Ιωαννίδη και Χρυσόστομο Γιαννακά και τον διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο.

Κηρύττοντας τον θείο λόγο ο π. Φίλιππος αναφέρθηκε στη σημασία του Αγίου Πνεύματος στη ζωή της Εκκλησίας μας και στις αναφορές των Αγίων Πατέρων σε Αυτό. Εν συνεχεία παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο προβάλλεται η παρουσία του Αγίου Πνεύματος μέσα από το τροπάριο “Βασιλεύ Ουράνιε, Παράκλητε” και ευχήθηκε το Άγιο Πνεύμα να είναι πάντα ο χορηγός της ζωής μας, ο Παράκλητος της ψυχής μας και να μας οδηγεί στην Αλήθεια.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε και η καθιερωμένη Αρτοκλασία, υπέρ υγείας και ενισχύσεως των Μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, αφού ως γνωστόν από ετών έχει καθιερωθεί η εορτή του Αγίου Πνεύματος ως προστάτης και βοηθός στο έργο του νομικού κόσμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Μετά το τέλος της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και της Αρτοκλασίας ο π. Φίλιππος μετέφερε σε όλους τις ευχές του Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και ευχήθηκε στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κων. Μαργέλη και σε όλους τους δικηγόρους της Καλαμάτας τα δέοντα, ευχαριστώντας για την παρουσία τους και τις Αρχές του τόπου, τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, τους παριστάμενους αντιδημάρχους και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, τον διοικητή της 120 ΠΕΑ Σμήναρχο Δημ. Κοκώνη, τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας Θανάση Κατσαφάδο, τον Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας Θανάση Χριστόπουλο και τον Λιμενάρχη Καλαμάτας Νικ. Κωνσταντέλλη.