Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2011 20:33

Πλήθος κόσμου στο λιμάνι Κυπαρισσίας για τον αγιασμό

Γράφτηκε από την

Με λαμπρότητα και ηλιόλουστο καιρό γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια στην Κυπαρισσία, με επίκεντρο το λιμάνι όπου έγινε ο αγιασμός των υδάτων παρουσία πλήθους κόσμου που είχε κατακλύσει την προβλήτα.
Η λειτουργία τελέστηκε στον ναό της Ευαγγελίστριας από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, ενώ στην συνέχεια όλου μετέβησαν στο λιμάνι της πόλης. Από την ειδική εξέδρα έγινε η ρίψη του σταυρού στην θάλασσα. Αρκετοί ήταν και φέτος οι τολμηροί που βούτηξαν στα παγωμένα νερά - οι περισσότεροι από τους οποίους είναι αθλητές του ΝΟΚΥ.
Πρώτος στον σταυρό έφτασε και τον ανέσυρε ο 15χρονος Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος λίγη ώρα αργότερα των παρέδωσε στον μητροπολίτη, παίρνοντας την ευλογία του αλλά κι έναν δικό του χρυσό σταυρό. Αναμνηστικά δώρα δόθηκαν σε όλα τα παιδιά που βούτηξαν.
Οπως μας είπε ο Χρήστος, η χαρά του ήταν μεγάλη που κατάφερε να πιάσει τον σταυρό, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που καταφέρνει κάτι τέτοιο, αλλά η δεύτερη. Συνολικά έχει βουτήξει 4 φορές τα Θεοφάνια. Ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και χρόνια πολλά, ενώ ανέφερε ότι βουτά για το έθιμο και την εμπειρία.
Να σημειώσουμε ότι στις εορταστικές εκδηλώσεις μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης, ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Φιλντίσης, Παναγιώτης Τσίγγανος και Γιώργος Σαμπαζιώτης.

Κ.Μπ.