Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011 13:41

Κάλεσμα του συνδικάτου Υπάλληλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν.Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Η φοροεπιδρομή που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στα εισοδήματα του εργαζόμενου λαού δείχνει να μην έχει τέλος. Εβδομάδα παρά εβδομάδα εξαγγέλλεται και ένα καινούργιο εισπρακτικό μέτρο με αποδέκτες κυρίως τους μισθωτούς τους συνταξιούχους τους μικροεπαγγελματίες.
Είναι τα στρώματα του πληθυσμού στα οποία η εγχώρια και ξένη Αστική Τάξη με τους εκπροσώπους τους (ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑΟΣ- Μπακογιάννη) έχει ανάθεση την ευθύνη για την έξοδο της χώρας από την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση.
Την ώρα που δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ χαρίζονται στο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, την ώρα που οι φοροαπαλλαγές και οι διευκολύνσεις κάθε μορφής προς το επιχειρηματικό και εφοπλιστικό κεφάλαιο ξεπερνούν κάθε όριο ανοχής, την ίδια στιγμή απαιτούν απ’ τους ανθρώπους της εργασίας να αποδεχθούν τις μειώσεις των μισθών, τους πρωτοφανείς φόρους, τη μείωση του βιοτικού τους επιπέδου.
Με αρωγούς σε αυτήν την προσπάθεια την πλειοψηφία των μεγάλων Μ.Μ.Ε. προβάλλουν το επιχείρημα της σωτηρίας της πατρίδας, η προβαίνουν σε χυδαίους εκβιασμούς περί πτώχευσης της χώρας και επιστροφή στην δραχμή.
Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι μειώσεις στους μισθούς , η αύξηση των φόρων, η μείωση των δαπανών του κράτους για υγεία, παιδεία, πρόνοια κλπ συμβάλουν στην αύξηση της κερδοφορίας της οικονομικής ολιγαρχίας και όχι στην βελτίωση της δικής τους ζωής.
Η οργάνωση της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, η ανυπακοή, η απειθαρχία, η αμφισβήτηση και η απαξίωση του υπάρχοντος οικονομικοκοινωνικού και πολιτικού συστήματος, στην συνείδηση των εργαζομένων πρέπει να είναι ο επόμενος στόχος.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν οργανωμένα στον φορολογικό Αρμαγεδώνα. Η αγανάκτηση και ο θυμός δεν πρέπει να μείνουν στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού τους. Πρέπει να βγουν έξω από αυτό. Στους χώρους δουλειάς, στους δρόμους, στις γειτονιές και στις πλατείες. Πρέπει να μεταλλαχθούν σε πολιτική πράξη αμφισβήτησης και ανατροπής.
Με αφορμή λοιπόν τα νέα χαράτσια που στέλνονται τις μέρες αυτές το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας καλεί τους εργαζόμενους στις 21/9 κ΄ 28/9 στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας και ώρα 19:00 όπου οργανωμένα θα συγκεντρώσουμε τα χαράτσια για να τα παραδώσουμε στους εκπροσώπους της κυβέρνησης.
Καλούμε και αυτούς που έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν να σταθούν δίπλα μας. Η οργάνωση και η αλληλεγγύη των ανθρώπων παραμένει ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του φόβου και της αλλοτρίωσης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ 18.09.2011


NEWSLETTER