Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011 22:21

Μπουρίνι... έπνιξε σε 10' την Καλαμάτα - Κινδύνευσαν οδηγοί και πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα

Γράφτηκε από την
Μπουρίνι... έπνιξε σε 10' την Καλαμάτα - Κινδύνευσαν οδηγοί και πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα

Το μπουρίνι που ξέσπασε χθες λίγο μετά τις 5 το απόγευμα έπνιξε μέσα σε 10 λεπτά την Καλαμάτα. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, οδηγοί κινδύνεψαν, καταστήματα και σπίτια πλημμύρισαν. Ο Νέδοντας φούσκωσε επικίνδυνα και κανείς δεν γνωρίζει τι θα είχε συμβεί αν η έντονη βροχόπτωση διαρκούσε λίγα λεπτά ακόμα.
Συγκεκριμένα το Ασπρόχωμα μετατράπηκε σε... λιμνούπολη. Στη Νέα Είσοδο και στην Αθηνών διακόπηκε η κυκλοφορία καθώς το οδόστρωμα θύμιζε ρέμα. Η οδός Μπουλούκου μετατράπηκε σε ποτάμι και πλημμύρισαν δεκάδες σπίτια και μαγαζιά. Πολλά καταστήματα πλημμύρισαν και στην οδό Αναγνωσταρά, καθώς στο δρόμο γίνονταν έργα. Εξαιτίας των έργων μετατράπηκε επίσης σε λίμνη η περιοχή γύρω από το λιμάνι. Τεράστια προβλήματα δημιουργήθηκαν στη συνοικία του Κορδία. Σε όλες πάντως τις γειτονιές της Καλαμάτας προκλήθηκαν προβλήματα, και οι κάτοικοι καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή επειδή δεν είχε καθαρίσει τα φρεάτια.
Η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση νερών, και μέχρι αργά χθες το βράδυ οχήματα προσπαθούσαν να βγάλουν τα ύδατα από υπόγεια σπιτιών. Δεκάδες κλήσεις δέχτηκε και η ΔΕΥΑΚ, καθώς σε πολλές γειτονιές ξεχείλισαν οι αγωγοί ακαθάρτων και τα λύματα βγήκαν στους δρόμους, ενώ μπήκαν ακόμα και σε σπίτια.

 

-- Δείτε φωτογραφίες μετά το χθεσινό μπουρίνι


NEWSLETTER