Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010 14:27

Νέες παιδικές χαρές στην Τρίπολη

Γράφτηκε από την
Νέες παιδικές χαρές στην Τρίπολη

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης της παιδικής χαράς στην πλατεία Καννέλου Δεληγιάννη (Ταμπάκικα) καθώς και των  εργασιών  αντικατάστασης των  φθαρμένων και κατεστραμμένων οργάνων στην παιδική χαρά της δεξαμενής στην περιοχή των Φιλικών, ολοκληρώθηκε και η κατασκευή δυο παιδικών χαρών στην Μεταμόρφωση και στην περιοχή κοντά στο 3ο  δημοτικό σχολείο, συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
Οι εργασίες προέβλεπαν την αποξήλωση των υπαρχόντων οργάνων και καθιστικών, την οριοθέτηση των χώρων ασφάλειας με την τοποθέτηση κρασπέδων, την διαμόρφωση πεζοδρομίων ΑΜΕΑ, τη φύτευση δενδρωδών φυτών και τέλος την τοποθέτηση οργάνων παιδικής χαράς, κάδων απορριμμάτων και καθιστικών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι παιδικές χαρές που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα «συντήρησης παιδικών χαρών Δ. Τρίπολης» πληρούν το σύνολο των απαιτούμενων τεχνικών προδιαγραφών και όλους τους κανόνες ασφάλειας.
Έτσι  με την ολοκλήρωση της ανάπλασης της παιδικής χαράς που βρίσκεται το τρένο, που θα πραγματοποιηθεί με την ολοκλήρωση ανάπλασης των πάρκων, καθώς εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο για την ανάπλαση και συντήρηση των πάρκων, ο Δήμος Τρίπολης θα έχει ολοκληρώσει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αναπλάσεων των παιδικών χαρών της πόλης μας που θα συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Τρίπολης


NEWSLETTER