Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2011 19:58

Καθάρισαν και σφράγισαν τις αποθήκες και τον σιδηροδρομικό σταθμό στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον
Καθάρισαν και σφράγισαν τις αποθήκες και τον σιδηροδρομικό σταθμό στην Κυπαρισσία

Στο σφράγισμα των παλιών αποθηκών του ΟΣΕ στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κυπαρισσίας, καθώς και στον καθαρισμό του χώρου, προχώρησαν χθες συνεργεία του Δήμου Τριφυλίας και του ΟΣΕ.
Στα συγκεκριμένα κτήρια που παλιά ήταν αποθήκες και βοηθητικοί χώροι του ΟΣΕ τα τελευταία χρόνια είχαν βρει στέγη δεκάδες μετανάστες που βρίσκονται στην περιοχή. Είχε προηγηθεί ένας ακόμη καθαρισμός αλλά τα κτήρια είχαν καταληφθεί και πάλι από μετανάστες. Χθες τα συνεργεία του δήμου προχώρησαν σε καθαρισμό του χώρου, ενώ συνεργείο του ΟΣΕ έχτισε τις εισόδους των κτηρίων προκειμένου να αποτρέπεται η είσοδος.
Τα κτήρια αυτά έχουν υποστεί αρκετές φθορές. Από την πλευρά του δήμου έχει ζητηθεί από τον ΟΣΕ να του παραχωρηθούν οι χώροι αυτοί με ένα συμβολικό μίσθωμα, ώστε να μεταφέρει εκεί το αμαξοστάσιο του στόλου του δήμου. Οπως χαρακτηριστικά μας επισήμανε ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας:
«Ο δήμος βοήθησε για ακόμη μια φορά στον καθαρισμό του χώρου του ΟΣΕ. Ενας χώρος που δεν μπορεί να βρίσκεται σε αυτή την άθλια κατάσταση, η οποία είναι συνήθης στην περιοχή.
Εχουμε εκδηλώσει και εγγράφως το αιτήματά μας προς τον ΟΣΕ να μας μισθώσει με συμβολικό τίμημα τα κτήρια των παλιών αποθηκών και του περιβάλλοντος χώρου προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουμε ως ασφαλές αμαξοστάσιο των οχημάτων του δήμου μας για να τα διαφυλάξουμε από κάθε είδους λεηλασίες».
Μάλιστα ο κ. Κόλλιας σημείωσε πως είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό διοικητή του ΟΣΕ και βρήκε θετική ανταπόκριση για το συγκεκριμένο αίτημα.


NEWSLETTER