Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011 21:31

Κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων από υγρό ελαιοπυρήνα στο δρόμο στην 7η επαρχιακή οδό

Γράφτηκε από την
Κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων από υγρό ελαιοπυρήνα στο δρόμο στην 7η επαρχιακή οδό

Σοβαρό πρόβλημα για την οδική ασφάλεια -ιδιαίτερα στο τμήμα της 7ης επαρχιακής από τη Λάμπαινα ώς τη ΒΙΠΕ Μελιγαλά- συνιστά η μεταφορά του ελαιοπυρήνα που βρίσκεται σε υγρή μορφή, με ανοιχτά φορτηγά από τα διφασικά ελαιοτριβεία.
Αυτό τονίστηκε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Μεσσήνης, στο οποίο τέθηκε με έμφαση το συγκεκριμένο ζήτημα από τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Βαλύρας Κώστα Γεωργακόπουλο.
Στη διαπίστωση αυτή συναίνεσαν οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας αλλά και της Πυροσβεστικής η οποία καλείται αρκετές φορές για να ξεπλύνει τον υγρό ελαιοπυρήνα που έχει πέσει στο οδόστρωμα, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση τροχαίου ατυχήματος - καθώς όπως τονίστηκε το υλικό αυτό κάνει το δρόμο εξαιρετικά γλιστερό. Μάλιστα η άσφαλτος συνεχίζει να γλιστράει ακόμα και μετά το ξέπλυμα από τις πυροσβεστικές αντλίες.
Οι μετέχοντες στο Συντονιστικό Τοπικό Οργανο φορείς συμφώνησαν ότι θα πρέπει από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Προτάθηκε επίσης να ζητηθεί από τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά -ως αρμόδιο κατ’ εξοχήν- να ενημερώσει τους ελαιοτριβείς με επιστολή του ότι η μεταφορά του υγρού ελαιοπυρήνα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά με κλειστού τύπου φορτηγά ή και βυτιοφόρα ενδεχομένως.


NEWSLETTER