Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2012 18:08

Το Νοσοκομείο Σπάρτης για την άρνηση νεφροπαθών για αιμοκάθαρση

Γράφτηκε από την
Το Νοσοκομείο Σπάρτης για την άρνηση νεφροπαθών για αιμοκάθαρση



Σχετικά με τα γεγονότα που δημιουργήθηκαν στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012, από την άρνηση ορισμένων νεφροπαθών να προσέλθουν στα μηχανήματα της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού για την προγραμματισμένη αιμοκάθαρσή τους, ισχυριζόμενοι ότι δεν παρίσταται η ιατρός της επιλογής τους η οποία  απουσίαζε νομίμως λόγω αδείας, κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα :
Από την πρωινή έναρξη λειτουργίας της Μονάδας την ημέρα εκείνη, την ιατρική παρακολούθηση και ευθύνη των προσερχόμενων για αιμοκάθαρση, την είχε η Αναπληρώτρια Συντονίστρια Νεφρολόγος ιατρός με τη συμμετοχή του νοσηλευτικού προσωπικού και την πλήρη ετοιμότητα των ιατρικών μηχανημάτων.
Από καμία Νομοθετική διάταξη και ειδικότερα από τον Ν.2071/92 άρθρο 47 «περί δικαιωμάτων του νοσοκομειακού ασθενούς» δεν προκύπτει δικαίωμα επιλογής ιατρού στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
Το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης διαθέτει σύγχρονα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, καθώς επίσης ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με επιστημονική επάρκεια και αυξημένη επαγγελματική συνείδηση, έτσι ώστε να διενεργείται με απόλυτη ασφάλεια η αιμοκάθαρση. Οι ασθενείς γνωρίζουν ότι το Νοσοκομείο μπορεί να τους παράσχει αυτή τη δυνατότητα κάθε ημέρα, υπό την επίβλεψη της ιατρού που έχει προγραμματισμένη υπηρεσία. Το πρώτιστο ενδιαφέρον της Διοίκησης, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου είναι σε κάθε περίπτωση η υγεία των νεφροπαθών και η διασφάλιση κλίματος ηρεμίας στο χώρο της Μονάδας για την ασφαλέστερη και απρόσκοπτη λειτουργία της υπέρ των αιμοκαθαιρόμενων.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΤΩΝ ΔΙΑΣΥΝΔΕΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Γ. Ν. ΣΠΑΡΤΗΣ &  Γ. Ν. – Κ. Υ. ΜΟΛΑΩΝ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ  Ι. ΚΟΥΦΟΣ


NEWSLETTER