Τετάρτη, 09 Μαϊος 2012 10:08

Πάρκο Σιδηροδρόμων: Φωτιά σε στρώματα άστεγων αλλοδαπών

Γράφτηκε από την
Πάρκο Σιδηροδρόμων: Φωτιά σε στρώματα άστεγων αλλοδαπών

Μια φωτιά που έβαλαν άστεγοι αλλοδαποί χθες το πρωί, σε στρώματα, στο Πάρκο Σιδηροδρόμων της Καλαμάτας, ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το πάρκο και η περιοχή.
Αλλοδαποί που διαπίστωσαν κινητικότητα στην περιοχή, έβαλαν φωτιά σε στρώματα όπου κοιμούνταν στο πάρκο, στην ευθεία της Πινδάρου. Αρχικά έσπευσε επαγγελματίας της περιοχής και με πυροσβεστήρες από το κατάστημά του κατάφερε να περιορίσει την εξάπλωση της φωτιάς σε καλάμια και τον κίνδυνο της επέκτασής της. Οχημα της Πυροσβεστικής που ειδοποιήθηκε, έσβησε πλήρως τη φωτιά, ενώ στην περιοχή έσπευσαν δημοτικοί αστυνομικοί, ο εργάτης - φύλακας του πάρκου και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου. Ο εργάτης, επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής σημείωσαν ότι αλλοδαποί άστεγοι, κυρίως Ρουμάνοι και Βούλγαροι, κοιμούνται, μαγειρεύουν και τρώνε στο πάρκο, όπου κάνουν και τις ακαθαρσίες τους. Η παρουσία τους, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, έχει προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα και κόσμος, γυναίκες κυρίως, από την απέναντι πλευρά φοβούνται να μπουν και να διασχίσουν το πάρκο, ακόμα και μέρα - μεσημέρι. Μάλιστα, παρατήρησαν ότι οι άστεγοι κάνουν τις ακαθαρσίες τους δίπλα στις παιδικές χαρές, στους χώρους που παίζουν καθημερινά μικρά παιδιά. Μάλιστα, σε "καβάτζες" του πάρκου έχουν αφήσει - κρύψει ρούχα, σκεπάσματα και οικιακά σκεύη.
«Τα παιδιά μου δεν τα αφήνω στο πάρκο. Θέλει άμεσες λύσεις το πάρκο», μας είπε επαγγελματίας της περιοχής. Κάτοικος ζήτησε τη φροντίδα και το ενδιαφέρον του δήμου, επικρίνοντας τη μέχρι τώρα αδιαφορία. Συγκεκριμένα, ζήτησε να μετακινηθεί σε εμφανές σημείο ένα παγκάκι με τραπέζι, που βρίσκεται σε κρυψώνα και προσελκύει διάφορα άτομα που ενοχλούν τους περίοικους.
Κάτοικοι τάχθηκαν υπέρ της περίφραξης και της φύλαξης του πάρκου.
Γ.Σ.


NEWSLETTER