Τρίτη, 22 Μαϊος 2012 08:04

Διαμαρτυρία στελεχών του Σωματείου: Δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις απασχόλησης των σιδεράδων

Γράφτηκε από την
Διαμαρτυρία στελεχών του Σωματείου: Δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις απασχόλησης των σιδεράδων

Οι υποσχέσεις που είχαν δοθεί, δεν τηρήθηκαν. Και ήταν υποσχέσεις μέχρι και από το δήμαρχο Καλαμάτας, ενώ το αίτημά τους είχε φθάσει μέχρι το μεσσήνιο πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά. Στα μεγάλα έργα που υλοποιούνται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, εργάζονται ελάχιστοι ντόπιοι σιδεράδες και οι εκπρόσωποι του σωματείου τους διαμαρτύρονται και μιλούν ανοιχτά για κοροϊδία. Και για να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους, την περίπτωση να εργαστούν, ετοιμάζονται να προβούν σε καταγγελίες σε κάθε αρμόδια αρχή και υπηρεσία.
Οπως επεσήμαναν στην "Ε" στελέχη του σωματείου τους, αναφέρονται και στα 3 μεγάλα έργα, στον περιφερειακό δρόμο, την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και τη μετατροπή του παλιού Νοσοκομείου σε Δημαρχείο.
«Εμειναν στις υποσχέσεις. Ελάχιστοι συνάδελφοί μας δουλεύουν στο έργο του περιφερειακού», παρατήρησε στέλεχος του σωματείου εργατοτεχνιτών σιδήρου - μπετόν. Διευκρίνισε ότι στο έργο της γέφυρας του Νέδοντα, που δεν είναι το μοναδικό στον περιφερειακό, καθώς υπάρχει μεγάλο αντικείμενο, η κοροϊδία προέρχεται από τον υπεργολάβο, καθώς τους δίνουν ψεύτικο τηλέφωνο και δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του.
Για το συγκεκριμένο έργο μας είπαν ότι δουλεύουν μόνο 7 Ελληνες ντόπιοι σιδεράδες και 25 Αλβανοί, Πακιστανοί και Ρουμάνοι. Στο  έργο της πλατείας Ελληνες είναι μόνο οι χειριστές των μηχανημάτων και στο παλιό Νοσοκομείο δε δουλεύει κανένας Ελληνας.
«Αυτά τα έργα περιμέναμε για να δουλέψουμε, αλλά παρότι γίνονται, εμείς δε δουλεύουμε. Αυτή είναι η ανάπτυξη που λένε πως θέλουν; Αυτό είναι αφαίμαξη της τοπικής οικονομίας», επεσήμαναν χαρακτηριστικά. Και σημείωσαν ότι ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις, πως «θα πάμε στον εισαγγελέα, για να δώσει εντολή στην Αστυνομία και να δούμε ποιοι είναι νόμιμοι απ’ αυτούς που εργάζονται» και πρόσθεσαν: «Θα προβούμε σε καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας, στην Αστυνομία και στο ΙΚΑ. Να ελεγχθούν οι χώροι εργασίας».
Παρατήρησαν ότι «υπάρχει απώλεια εσόδων στο ΙΚΑ, αφού στα 20 μεροκάματα, κολλάνε 12 ένσημα. Επειδή δίνουν χαμηλές τιμές για να πάρουν τη δουλειά. κόβουν ένσημα». Ανέφεραν, επίσης, ότι «υπάρχει κλίμα όποιος είναι στο σωματείο να μην τον παίρνουν για δουλειά».
Οι διαμαρτυρόμενοι σιδεράδες επέκριναν και το δήμαρχο Καλαμάτας που είχε δώσει υποσχέσεις και είχε κάνει μεγαλόστομες ανακοινώσεις. «Αφού δεν του περνάει, γιατί μας υποσχόταν και μας διαβεβαίωνε, πως θα θα δουλέψουμε;».
Τέλος, μας υπενθύμισαν ότι για το σοβαρό πρόβλημα επιβίωσής τους με την ανεργία που τους έχει χτυπήσει και για το αίτημά τους είχαν ενημερώσει και το μεσσήνιο πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, κατά την παρουσία του στα εγκαίνια της γέφυρας του Νέδοντα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER