Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012 09:00

Ξεφεύγει… μέσω Κρήτης ο Νίκας για Ναυαρίνου

Γράφτηκε από την
Ξεφεύγει… μέσω Κρήτης ο Νίκας για Ναυαρίνου



Η προοπτική της οδού Ναυαρίνου στα επόμενα χρόνια είναι είτε η πεζοδρόμηση είτε η ήπια κυκλοφορία, παραδέχθηκε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας όταν ρωτήθηκε σχετικά από την «Ε», προσθέτοντας όμως ότι αναγκαία συνθήκη γι’ αυτή την εξέλιξη αποτελεί η διάνοιξη της οδού Κρήτης.
Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι οι μέχρι τώρα απόπειρες για την πεζοδρόμηση τμήματος της Ναυαρίνου -μεταξύ Φαρών και Ακρίτα- αποδείχθηκαν αποτυχημένες:
«Ο δρόμος μετατράπηκε σε πάρκινγκ για ποδήλατα, μηχανάκια και αυτοκίνητα. Την ίδια στιγμή, οι επισκέπτες της πόλης δεν μπορούσαν να φθάσουν στην παραλία».
Ούτε το μέτρο της μονοδρόμησης απέδωσε, δήλωσε ο Π. Νίκας, λόγω της ανάγκης -όπως είπε- να κινούνται και στις δύο κατευθύνσεις της Ναυαρίνου, τόσο το αστικό λεωφορείο, όσο και τα ταξί.
Νωρίτερα ο δήμαρχος, σε ερώτηση της τηλεόρασης «Μεσόγειος», είχε επιρρίψει ατόφια στην Αστυνομία την ευθύνη για την επικινδυνότητα της παραλιακής λεωφόρου στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.
«Υπεύθυνη είναι η Ελληνική Αστυνομία που πρέπει να εντείνει τους ελέγχους, κι αυτό είναι κάτι που της το έχει ζητήσει ο δήμος. Από την πλευρά μας δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε οτιδήποτε -τα «σαμαράκια», που ζητούν κάποιοι, απαγορεύονται από το νόμο σε δρόμους από τους οποίους διέρχεται αστικό λεωφορείο» δήλωσε ο δήμαρχος.
Πρόσθεσε πάντως ότι αυτή την περίοδο ο δήμος θα προβεί σε επαναδιαγράμμιση των διαβάσεων πεζών και στη σήμανσή τους με «μάτια γάτας».
Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER