Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2012 04:40

"Κουτσή" ανάπλαση χωρίς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις!

Γράφτηκε από την
"Κουτσή" ανάπλαση χωρίς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις!

Εκτός μένει η ίδια η… οδός Ναυαρίνου, από τη δημόσια διαβούλευση για την ανάπλαση που σχεδιάζεται να γίνει νότια του παραλιακού δρόμου -στην περιοχή ανατολικά του παλιού Γυμνασίου Παραλίας (οδός Ρήγα Φεραίου) και ώς το ρέμα του Βέλιουρα (οδός Βουλγαροκτόνου).
Τη διαβούλευση αυτή συγκαλεί η δημοτική αρχή Καλαμάτας αύριο στις 8 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Αφήνοντας εκτός την οδό Ναυαρίνου, η δημοτική αρχή αποφεύγει και πάλι να «ακουμπήσει» το σοβαρό πρόβλημα της Παραλίας -δηλαδή το κυκλοφοριακό κομφούζιο στην παραλιακή και τις συνέπειές του- επιλέγοντας να ασχοληθεί μόνο με… καλλωπιστικού χαρακτήρα έργα πάνω στο νότιο πεζοδρόμιο.
Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα, το έργο αφορά τη διαμόρφωση μιας πλατείας νότια της Ναυαρίνου, από το παλιό Γυμνάσιο Παραλίας μέχρι τον Βέλιουρα. Στην έκθεση γίνεται λόγος για σιντριβάνι -ανάλογο με αυτό στα "Ψαράκια" ενδεχομένως, καθώς αναφέρεται «μαρμάρινο καθιστικό που το περιβάλλει»- καθώς και επίστρωση της πλατείας με κυβόλιθους, σε συνδυασμό με λωρίδες από μάρμαρο Βόλου.
Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι «στο τέλος της στρώσης των κυβόλιθων, παράλληλα με την οριογραμμή της ακτής, από το ύψος του ΝΟΚ έως την εκβολή του ρέματος Βέλιουρα, προβλέπεται η κατασκευή ξύλινου διαδρόμου μέσου πλάτους 3 μέτρων που καταλήγει σε 2 βαθμίδες -καθιστικά- στην αμμουδιά».
Στο νοτιοδυτικό άκρο της πλατείας, μεταξύ του ΝΟΚ και του κήπου του «Πανελλήνιον», προβλέπεται η δημιουργία χώρου στάθμευσης για περίπου 70 με 80 αυτοκίνητα, με ελεγχόμενη πρόσβαση από την οδό Ρήγα Φεραίου. Στο βορειοανατολικό άκρο της πλατείας διατηρείται -αλλά ανακατασκευάζεται- η υπάρχουσα παιδική χαρά.
Καταλήγοντας η έκθεση αναφέρει ότι «διατηρείται όλο το ψηλό πράσινο, και συγκεκριμένα όλα τα πλατάνια που περιβάλλουν την παιδική χαρά, ο ευκάλυπτος που βρίσκεται στο όριο του αιγιαλού καθώς και όσα αλμυρίκια βρίσκονται σε καλή κατάσταση και μπορούν με σωστή φροντίδα να αναζωογονηθούν».
Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER