Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 11:15

Τριφυλία: Δύο απορριμματοφόρα άδειασαν στο Αλιμάκι - Μήνυση κατοίκων κατά παντός υπευθύνου και αυτόφωρο

Γράφτηκε από τον
Τριφυλία: Δύο απορριμματοφόρα άδειασαν στο Αλιμάκι - Μήνυση κατοίκων κατά παντός υπευθύνου και αυτόφωρο

 Νέο επεισόδιο σήμερα στο σίριαλ των απορριμμάτων στην Τριφυλία.

Σήμερα το πρωί δύο απορριμματοφόρα άδειασαν σκουπίδια στον σκουπιδότοπο στο Αλιμάκι, σε συνέχεια όλων όσα ειπώθηκαν χθες βράδυ από τον δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Κάτοικοι της περιοχής, όταν το αντιλήφθηκαν πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα στην Κυπαρισσία και υπέβαλαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Οι αστυνομικές αρχές ενημέρωσαν την εισαγγελία και δόθηκε εντολή να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

Η χθεσινή ανακοίνωση των κατοίκων

Ούτε ένα απορριμματοφόρο δεν μπορεί να δεχθεί ο χώρος στο Αλιμάκι, είναι ήδη κορεσμένος, τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι κάτοικοι των Τοπικών Κοινοτήτων Αλιμακίου-Μύρου και Ραχών. Με βάση και τις προτάσεις του δημάρχου αναφέρουν ότι ο ορίζοντας των 6-8 μηνών είναι πολύ μεγάλος.

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:

«Με αφορμή την πυρκαγιά στον παράνομο σκουπιδότοπο στη θέση Αλιμάκι (δίπλα ακριβώς από τον αποκατεστημένο) του Δήμου Τριφυλίας μια πρωτοβουλία πολιτών (κατοίκων των άμεσα επιβαρυμένων Τ.Κ Ραχών και Μύρου – Αλιμάκι) προέβη σε μια σειρά δράσεων όπως:

Α) αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας,

β) έγγραφη αναφορά στον δήμαρχο Τριφυλίας

Σήμερα 09/07/2020 τις πρώτες πρωινές ώρες δύο απορριμματοφόρα του Δήμου προερχόμενα από την περιοχή των Γαργαλιάνων εναπόθεσαν τα σκουπίδια στην παράνομη χωματερή στην οποία επισημαίνουμε ότι η πυρκαγιά μαίνεται.

Η αντίδρασή μας ήταν άμεση, καλέσαμε Αστυνομία και Πυροσβεστική να επέμβουν, η κάθε υπηρεσία στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της στην παρανομία, με αποτέλεσμα την αυτεπάγγελτη αναφορά της Αστυνομίας προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας και την κατάθεση μηνύσεων, από την μεριά των πολιτών στον εντολέα των οδηγών των απορριμματοφόρων.

Ακολούθησε συνάντηση πολιτών – δημάρχου.

Λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις του δημάρχου: παράταση λειτουργίας της παράνομης χωματερής για περίπου έξι οκτώ μήνες έως την λύση του προβλήματος από την περιφέρεια, επικοινωνία με τον περιφερειάρχη με στόχο-λύση την εναπόθεση των απορριμμάτων κάθε δημοτικής ενότητας σε δικούς τους χώρους.

Δηλώνουμε: Ο χρονικός ορίζοντας των έξι ή οκτώ μηνών σε μια ήδη κορεσμένη περιοχή είναι πολύ μεγάλος. Ο συγκεκριμένος χώρος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δεχτεί ούτε ένα απορριμματοφόρο.

Εχουμε εξηγήσει και στην αναφορά μας προς την εισαγγελέα και προς τον δήμαρχο ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε τη συνέχεια αυτής της κατάστασης.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως οι κάτοικοι των συγκεκριμένων κοινοτήτων έχουν επωμιστεί όλο το βάρος του συγκεκριμένου προβλήματος.

Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι σε καμιά των περιπτώσεων δεν καταλογίζουμε την ευθύνη της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη σημερινή δημοτική αρχή, και δεν σκοπεύουμε να εξυπηρετήσουμε αντιπολιτευτικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες».


NEWSLETTER