Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 08:47

Συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Γράφτηκε από την
Συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Κινητοποιήσεις με αφορμή την μνήμη του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια οργανώνονται σήμερα, Δευτέρα, στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις. Πέρυσι δεν έγιναν συγκεντρώσεις εξαιτίας απαγόρευσης με πρόσχημα το lockdown.

Μαθητές, φοιτητές και συλλογικότητες συγκεντρώνονται στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ στις 6 το απόγευμα διαδηλώνουν κόμματα και άλλοι φορείς.

Εκτός από την Αθήνα, συγκεντρώσεις προγραμματίζονται στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Βόλο, τα Γιάννενα, την Ξάνθη και άλλες μεγάλες πόλεις.

«Αστακός» θα είναι τη Δευτέρα το κέντρο της Αθήνας, καθώς θα αναπτυχθούν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Η Τροχαία έχει προγραμματίσει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ ο σταθμός του Μετρό Πανεπιστήμιο θα κλείσει στις 10:30 το πρωί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν τον σταθμό χωρίς στάση.

Προσαγωγές και απαγορεύσεις

Την Κυριακή, η αστυνομία προσήγαγε στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Γραβιάς, μέλη του ΚΚΕ (μ-λ) και διαδηλωτές που προσπάθησαν να κάνουν πορεία με πανό προς το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο λέξης Γρηγορόπουλος στη Μεσολογγίου και Τζαβέλλα στα Εξάρχεια.

Εξάλλου, αστυνομικοί απέτρεψαν αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ που ήθελε να φτάσει στο σημείο της δολοφονίας για να να αφήσει λουλούδια.

Πηγή: tvxs.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER