Πέμπτη, 23 Μαϊος 2024 21:23

Επίσκεψη Μπελέρη σε μητροπολίτη Μεσσηνίας και δήμαρχο Οιχαλίας

Επίσκεψη Μπελέρη σε μητροπολίτη Μεσσηνίας και δήμαρχο Οιχαλίας

Τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, επισκέφθηκε χθες, ο Πέτρος Μπελέρης, γιος του φυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας και υποψηφίου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος έχει αναλάβει τον προεκλογικό αγώνα του πατέρα του.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη μητρόπολη, ο μητροπολίτης υποδέχθηκε εγκαρδίως τον κ. Μπελέρη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τον αγώνες και το ψυχικό σθένος του πατέρα του, αλλά και για τους λόγους της υποψηφιότητάς του. Συνάμα συζήτησαν και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Ο κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον υποψήφιο ευρωβουλευτή, ώστε να συνεχίσει τον αγώνα του για υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινωνική δικαιοσύνη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Στον Μελιγαλά βρέθηκε ο Πέτρος Μπελέρης, γιος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας και υποψηφίου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος κρατείται εδώ και έναν χρόνο από την κυβέρνηση Ράμα στις φυλακές της Αλβανίας.
Σύμφωνα με ενημέρωση από τον δήμο Οιχαλίας, ο Π. Μπελέρης συναντήθηκε με την δήμαρχο Γιώτα Γεωργακοπούλου και στελέχη της δημοτικής αρχής, ζητώντας τη στήριξή τους στον αγώνα του πατέρα του, για λόγους εθνικούς, ιστορικούς και δικαιοσύνης, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Είπε ότι “δύο ημέρες πριν τις εκλογές τον συλλαμβάνει με τρόπο κινηματογραφικό η Αστυνομία στις 00:30 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ έτρωγε με το επιτελείο του σε ένα καφέ. Βγήκαν αστυνομικοί από γειτονικά μαγαζιά, τον άρπαξαν και τον έβαλαν στη φυλακή, χωρίς να απαγγείλουν κατηγορίες. Την επόμενη ημέρα μάθαμε πως η κατηγορία ήταν για αγοραπωλησία 8 ψήφων έναντι 40 ευρώ η κάθε μία, δηλαδή για 320 ευρώ. Μάρτυρας κατηγορίας ήταν ένας ψαράς 23 ετών, καταδικασμένος για απάτες και χρήστης ναρκωτικών ουσιών, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος στο δικαστήριο παραδέχθηκε ό,τι του έδωσε η Αλβανική Αστυνομία 7.000 ευρώ για να ψευδομαρτυρήσει και να στήσει τη σκευωρία και παρ’ όλα αυτά, η δίκη συνεχίστηκε. Έφεραν μια λίστα με 8 άτομα τα
οποία δήθεν θα εξαγοράζαμε με αντάλλαγμα την ψήφο τους και είπαν πως δεν μας ήξεραν και δεν τους ζητήσαμε ποτέ να μας ψηφίσουν”.
Ο Π. Μπελέρης ανέφερε πως “ο ελληνισμός δεν πρέπει να χάσει αυτή τη μάχη” και πως αν εκλεγεί ο πατέρας του, θα ασχοληθεί μεταξύ άλλων, με τα Δυτικά Βαλκάνια, την Αλβανία, τα απολυταρχικά καθεστώτα, την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία, τη δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου.
Η δήμαρχος Γ. Γεωργακοπούλου η οποία άκουσε προσεκτικά τον γιο του υποψηφίου ευρωβουλευτή, όπως όλους όσοι επισκέπτονται το γραφείο της, τον ενημέρωσε για το ομόφωνο ψήφισμα που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας στις 23 Μαΐου 2023, ζητώντας την απελευθέρωση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας και εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του για την προφυλάκισή του. Παράλληλα, η κ. Γεωργακοπούλου, ευχήθηκε δύναμη κι επιτυχία στον δύσκολο και άνισο αγώνα που δίνει ο ίδιος και η οικογένειά του.