Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 15:30

Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: Προβολή της ταινίας "Radical"

Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: Προβολή της ταινίας "Radical"

Την κωμωδία "Radical" διάρκειας 125' σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Ζάλλα, προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας σήμερα στις 9.30 μ.μ. στο “Vista Marina” (Σαλαμίνος 8, Μαρίνα Καλαμάτας). Παίζουν οι: Ευγένιο Ντερμπέζ, Ντάνιελ Χαντάντ, Τζένιφερ Τρέχο. Η είσοδος είναι 5 ευρώ, 3 ευρώ για ανέργους και φοιτητές ενώ κάτω των 18 είναι ελεύθερη.

Σε μια συνοριακή πόλη του Μεξικού που μαστίζεται από παραμέληση, διαφθορά και βία, ένας απογοητευμένος δάσκαλος δοκιμάζει μια ριζοσπαστική νέα μέθοδο για να ξεπεράσει την απάθεια των μαθητών του και να ξεκλειδώσει την περιέργειά τους, τις δυνατότητές τους… και ίσως ακόμη και την ιδιοφυΐα τους.

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, τοποθετημένη στο 2011, ο Κρίστοφερ Ζάλα,  με την απλή, ρεαλιστική και τρυφερή σκηνοθετική ματιά του, προσεγγίζει με μια πιο ανθρώπινη και συναισθηματική διάσταση, μια από τις πιο αιματοβαμμένες περιόδους του Μεξικό, όπου «μεσουρανεί» ο πόλεμος των βαρόνων των ναρκωτικών. 

Το Radical κέρδισε το βραβείο κοινού καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ Sundance 2023, έκλεψε τις καρδιές του κοινού όπου και αν προβλήθηκε. Προβλήθηκε σε πρώτη προβολή στο Δεύτερο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας με μεγάλη επιτυχία!