Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011 15:39

Απαιτείται συντονισμός για την στήριξη της Τοπικής Αγοράς και Ανάπτυξης

Γράφτηκε από την
Απαιτείται συντονισμός για την στήριξη της Τοπικής Αγοράς και Ανάπτυξης

Η οικονομική δυσπραγία που έχει πλήξει τη χώρα μας και το νομό μας συνεχίζεται και ενισχύεται. Γίνεται πλέον φανερό ότι οι λύσεις δεν είναι προφανείς, ότι δεν κινούνται στα συνηθισμένα πλαίσια του παρελθόντος και ότι μόνο με συντονισμένες κοινές προσπάθειες φορέων και πολιτών μπορεί υπάρξει βελτίωση του οικονομικού κλίματος της περιοχής μας στο μέτρο φυσικά του δυνατού, λόγω των γενικών οικονομικών συνθηκών και πολιτικών.
Το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών υποστηρίζει όλες τις προσπάθειες που γίνονται από φορείς, συλλόγους και κινήσεις πολιτών του διευρυμένου Δήμου Καλαμάτας προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της κατανάλωσης ντόπιων αλλά και γενικότερα ελληνικών προϊόντων καθώς και της αναζήτησης προτάσεων για την υποβοήθηση της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής.
Υποστηρίζουμε ότι οι θετικές αυτές πρωτοβουλίες χρειάζεται να συντονιστούν για να γίνουν αποτελεσματικές. Πιστεύουμε ότι αυτές οι προσπάθειες για να αποκτήσουν βάθος, διάρκεια δυναμική και σταθερότητα πρέπει να συνδυάζονται με πολιτικές του σωστού καταναλωτικού κινήματος, την προστασία της υγείας των καταναλωτών και των σωστών τιμών που πρέπει να έχουν. Εκεί δηλαδή που μπορούν να υπερτερούν τοπικά προϊόντα.
Στα πλαίσια του Δικτύου έχει συσταθεί και λειτουργεί ομάδα τοπικής αγοράς και ανάπτυξης η οποία είναι ανοικτή σε όποιον το επιθυμεί να συμμετέχει. Στον ιστότοπό μας www.depkal.gr έχουν αναρτηθεί οι θέσεις μας για την τοπική ανάπτυξη για δημόσια διαβούλευση και επεξεργασία για περεταίρω εξειδίκευση. Ξεκινάμε επαφές με φορείς της περιοχής μας για την καταγραφή των προτάσεών τους και τον συντονισμό των προσπαθειών. Στα πλαίσια αυτά, καλωσορίζουμε ιδέες και προτάσεις από όλα τα μέλη ή φίλους του Δικτύου Ενεργών Πολιτών ή οποιονδήποτε άλλο επιθυμεί να συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή.
Περισσότερες πληροφορίες και δυνατότητα επικοινωνίας:
Στον ιστότοπο:  www.depkal.gr
Στο email:  depkal@depkal.gr
και στο στέκι του Δικτύου Ψάλτη 6 κάθε Τετάρτη 20.30 – 23.00

Από την ομάδα τοπικής αγοράς και ανάπτυξης του Δικτύου


NEWSLETTER