Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011 13:40

"Οχι" στη διάλυση της ΔΕΗ από το ΣΟΣ Μεγαλόπολης

Γράφτηκε από την

Κυβέρνηση και Τρόικα επιλέγουν την εκποίηση του δημόσιου πλούτου και το ξεπούλημα της ΔΕΗ, της μεγαλύτερης Επιχείρησης στην χώρα μας για να εισπράξουν και να καλύψουν μέρος του δημόσιου ελλείμματος.
Μια τέτοια καταστροφική επιλογή οδηγεί στην υποβάθμιση και περιθωριοποίηση τον ενεργειακό γίγαντα της χώρας εξυπηρετώντας τα ιδιωτικά συμφέροντα
Καλούμε την κυβέρνηση να απορρίψει επιλογές που στοχεύουν στην εκποίηση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ. 
Δεν έχει καμιά πολιτική νομιμοποίηση για ξεπούλημα της ΔΕΗ.
Το συνδ. κίνημα υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, τα συμφέροντα των Ελλήνων καταναλωτών για προσιτές και φτηνές υπηρεσίες στην ηλεκτρική ενέργεια, για μέτρα και πολιτικές που θα στηρίζουν την ανάπτυξη της χώρας.
Το συνδικαλιστικό κίνημα στη Δ.Ε.Η και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πρέπει να αντισταθεί υπερασπιζόμενο τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, για την ακύρωση των μνημονίων και των δεσμεύσεών τους.
Η χώρα έχει όσο ποτέ ανάγκη από μια σύγχρονη, Δημόσια, Ενιαία, αναβαθμισμένη, ανασυγκροτημένη και Καθετοποιημένη ΔΕΗ, που θα λειτουργεί με αποκλειστικά αναπτυξιακά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια.
Το ηλεκτρικό ρεύμα δεν είναι ένα οποιοδήποτε προϊόν, είναι αγαθό απαραίτητο για την ανθρώπινη διαβίωση του πολίτη και πρέπει να παράγεται και να διανέμεται από το κράτος.
Κυβέρνηση και Τρόικα θα βρουν απέναντί τους, τους εργαζόμενους, που θα αγωνιστούν για να προστατέψουν τα συμφέροντα της Επιχείρησης και του Ελληνικού λαού.
Οχι στη διάλυση και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Το  Δ.Σ  του ΣΟΣ ΔΕΗ Μεγαλόπολης


NEWSLETTER