Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011 22:05

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δήμου Γορτυνίας στο Παλούμπα και Αγιονέρι

Γράφτηκε από την

Την Κυριακή 20/3/2011, ο Δήμος Γορτυνίας πραγματοποίησε στα χωριά Παλούμπα και Αγιονέρι της Δημοτικής Ενότητας Ηραίας, τη προγραμματισμένη εκδήλωση μνήμης και τιμής στους Γορτύνιους Αγωνιστές, που κήρυξαν την Επανάσταση στις 20 Μαρτίου 1821 στην Ηραία υπό την αρχηγία του στρατηγού Δημητράκη Πλαπούτα και του αδερφού του Γεωργάκη Πλαπούτα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο βουλευτής Αρκαδίας και πρώην Υπουργός κ. Α. Λυκουρέντζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ε. Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γ.Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γορτυνίας κ.Π.Ζούνης, ο Περιφ.σύμβ. κ. Θ.Ντάνος, οι Αντιδήμαρχοι Γορτυνίας κ.Δ.Παρασκευόπουλος, κ. Κ.Τσαφαράς και κ.Κ.Χριστοδουλόπουλος, από την αντιπολίτευση του Δήμου Γορτυνίας οι κ. Κ. Νικήτας, κ. Η.Αποσκίτης και κ. Γ.Φράγκος καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, κα. Ε. Θανοπούλου-Χριστοπούλου, κα. Μ. Διαμαντοπούλου-Τρουπή, κα. Δ. Κάχρη- Μουτζούρη,  κ. Γιάννης Παπανάστου.
Ο Πατριωτικός Όμιλος Απογόνων Αγωνιστών του 1821 και των Ιστορικών Γενιών της Ελλάδος εκπροσωπήθηκε από τον κ. Α. Λιακόπουλο. Επίσης παρέστησαν εκπρόσωποι από τη Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, ο κ. Κ. Γόντικας και από την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας ο Διοικητής του Α.Τ. Δημητσάνας κ. Ν. Ευθυμίου. Παραβρέθηκαν ακόμα πολλοί τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος Γορτυνίων.
Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία καθώς και Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Παλούμπα χοροστατούντος του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμία. Τα ιστορικά ντοκουμέντα διάβασε η πρόεδρος της Αδελφότητας Παλουμπαίων κα. Ευθυμία Γκίνη. Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων  στη προτομή του στρατηγού Δ. Πλαπούτα και στο Ηρώο των Πεσόντων.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε στο χωριό Αγιονέρι, όπου εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον πολιτικό επιστήμονα και νομικό, τέως Γεν. Διευθυντή του Υπουργείου Τουρισμού κ. Ευθύμιο Αποστολόπουλο και έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Αγωνιστών από τις Αρχές και τους εκπροσώπους των φορέων.
Όλοι οι παριστάμενοι κράτησαν ενός λεπτού σιγή και τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο, προς τιμή των Ηρώων.
Ο μουσικός κ. Κ. Παυλόπουλος με τη χορωδία του απέδωσαν ιστορικά δημοτικά τραγούδια της Γορτυνίας.

Από το Δήμο Γορτυνίας


NEWSLETTER