Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2011 21:09

Ξέμεινε από… λάμπες το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Ξέμεινε από… λάμπες το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ξέμεινε προσωρινά από... λάμπες φωτισμού το Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπως βεβαιώνουν σχετικές πληροφορίες της «Ε».
Η αφορμή για αυτή την τουλάχιστον άβολη κατάσταση -όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες- δεν ήταν άλλη από την εξαντλητική γραφειοκρατία που συνοδεύει την οποιαδήποτε προμήθεια, ακόμα και του πιο στοιχειώδους υλικού -από τα ιατρικά αναλώσιμα μέχρι και το πιο απλό ανταλλακτικό για τα διάφορα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα του νοσοκομείου.
Η αποφυγή ανάλογων καταστάσεων και στο μέλλον να ήταν ενδεχομένως και το σκεπτικό πίσω από την πρόσφατη απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, με την οποία το Νοσοκομείο Καλαμάτας απέκτησε δικαίωμα πάγιας προκαταβολής 30.000 ευρώ.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας θα μπορεί στο εξής να προβαίνει αμέσως και χωρίς καθυστερήσεις στην προμήθεια απαραίτητων υλικών για να καλύπτει έκτακτες περιστάσεις -όπως οι... καμένες λάμπες, λόγου χάριν- χωρίς να προηγείται η χρονοβόρα γραφειοκρατική βάσανος.
Στη λήψη της σχετικής απόφασης του υπουργείου εκτιμάται ότι συνετέλεσαν και οι εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις που έχει σημειώσει το Νοσοκομείο Καλαμάτας το τελευταίο 12μηνο, γεγονός που επανειλημμένα έχει διαπιστωθεί και στις σχετικές συσκέψεις που έγιναν στην Αθήνα υπό τον υπουργό και με τη συμμετοχή των διοικητών από τα 30 δημόσια νοσοκομεία.


NEWSLETTER