Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2011 19:41

Tέσσερα μετάλλια για την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. στο διεθνή διαγωνισμό International Wine Challenge 2011

Γράφτηκε από την

H Ελληνικά Κελλάρια Οίνων στα πλαίσια του διεθνούς διαγωνισμού International Wine Challenge που έλαβε χώρα στο Λονδίνο ξεχώρισε, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη συγκομιδή μεταλλίων απ’ όλα τα ελληνικά κρασιά που συμμετείχαν. Συγκεκριμένα, Ασημένια μετάλλια κατέκτησαν: Το πολυβραβευμένο Ασύρτικο Σαντορίνης και το Μοσχάτο Σάμου. Χάλκινα μετάλλια απέσπασαν: το αρωματικό Μοσχοφίλερο Μαντινείας και η νούμερο 1 σε πωλήσεις Μαυροδάφνη. Όλα από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.
Το Ασύρτικο κρασί αποτελεί ετικέτα της σειράς «Ποικιλιακά Λουλούδια» και αποτελεί την καλύτερη έκφραση της ποκιλίας της Σαντορίνης με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης. Με ζωηρή γεύση και επίγευση που χαρίζει αρώματα κίτρου και πορτοκαλιού αποτελεί ιδανικό συνοδό για πιάτα θαλασσινών ή εκλεκτά ψάρια στη σχάρα. Το Μοσχάτο Σάμου το οποίο αποτελεί προϊόν εξαγωγής για την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων χαρακτηρίζεται για το χρυσοκίτρινο χρώμα  και για το χαρακτηριστικό άρωμα του τριαντάφυλλου, μελιού και μαρμελάδας.
Στην κατηγορία των χάλκινων μεταλλίων η Νο 1 σε πωλήσεις ελληνική Μαυροδάφνη και το αρωματικό Μοσχοφίλερο Μαντινείας πρωταγωνίστησαν. Η Μαυροδάφνη χαρακτηρίζεται για το βαθύ- κόκκινο, ρουμπινί χρώμα της. Με άρωμα έντονο και πλούσιο, χαρακτηριστικό της μαύρης σταφίδας και της μαυροδάφνης και γεύση μεστή, στρογγυλή, αναδεικνύει αμέσως την γλυκύτητα της αποξηραμένης σταφίδας.
Το Μοσχοφίλερο Μαντινείας είναι ένα κρασί με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π), πλούσιο σε οξύτητες και αίσθηση φρεσκάδας, με απαλές γευστικές νότες πορτοκαλιού, λεμονιού και κίτρου.
H έντονη προσωπικότητα των οινικών προϊόντων της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων εντυπωσιάζουν από την πρώτη γουλιά κάθε απαιτητικό καταναλωτή, που αναζητά στο ποτήρι του μια αυθεντικά ελληνική οινική εμπειρία υψηλής ποιότητας και διεθνών διακρίσεων.



www.greek-wine-cellars.com