Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011 20:37

Πρόταση για αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Πρόταση για αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Το Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Κυπαρισσίας να αναβαθμιστεί σε πλήρες νοσοκομείο, προτείνει η 6η ΥΠΕ στην έκθεσή της προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, στο πλαίσιο της διεξαγόμενης διαβούλευσης για την αναδιάρθρωση του χάρτη υγείας στη χώρα μας.
Η πληροφορία αυτή αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», σύμφωνα με το οποίο ανάλογη πρόταση κάνει η 6η ΥΠΕ και για τη Λακωνία, όσον αφορά το Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Μολάων.
Οπως αναφέρει η εφημερίδα, επιπλέον, το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης προτείνεται να γίνει το 1 από τα 3 κέντρα υγειονομικής αναφοράς της 6ης ΥΠΕ. Τα άλλα 2 προτείνεται να είναι το Πανεπιστημιακό Πατρών στο Ρίο και το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η 6η Υγειονομική Περιφέρεια εισηγείται τη μετατροπή του Νοσοκομείου Ναυπλίου σε Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πελοποννήσου και του Ψυχιατρικού Τρίπολης σε Φορέα Διαχείρισης Ψυχικής Υγείας.
Η 6η ΥΠΕ, όπως αναφέρει η αθηναϊκή εφημερίδα, εστιάζει ουσιαστικά την πρότασή της προς το υπουργείο Υγείας στις διοικητικές συνενώσεις των νοσοκομείων - εισηγούμενη τα συνολικά 31 νοσοκομεία ευθύνης της να «συγχωνευθούν» διοικητικά σε 16 νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.


NEWSLETTER