Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011 19:39

Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην Οιχαλία - Καθησυχαστικός ο καθηγητής Γεωολογίας Δημ. Παπανικολάου

Γράφτηκε από την

Η έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή του Δήμου Οιχαλίας συνεχίζεται. Χθες μάλιστα η γη σείστηκε τουλάχιστον... 12 φορές από σεισμικές δονήσεις από 2,8 έως 3,9 στην ευρύτερη περιοχή νότια της Μεγαλόπολης και βορειοδυτικά της Καλαμάτας. Ισως και σήμερα στην περιοχή αναμένεται κλιμάκιο με ειδικούς επιστήμονες του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ) με σκοπό τη μελέτη του φαινομένου. Καθησυχαστικός πάντως εμφανίστηκε προς το δήμαρχο Οιχαλίας Φίλιππο Μπάμη ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Παπανικολάου στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα 25 χρόνια από τους σεισμούς του 1986 στην Καλαμάτα,  σημειώνοντας πως είναι ενθαρρυντικό ότι σημειώνονται αρκετές δονήσεις μεσαίου μεγέθους με αποτέλεσμα να εκτονώνεται ομαλότερα η σεισμική ενέργεια. Εξάλλου προσπάθειες να εγκατασταθούν στην περιοχή 10 λυόμενα για την εξυπηρέτηση των λίγων οικογενειών των οποίων τα σπίτια έχουν κριθεί προσωρινώς μη κατοικήσιμα καταβάλλονται από το Δήμο Οιχαλίας.
Η ανησυχία του κόσμου πάντως παραμένει αμείωτη. Χαρακτηριστικό είναι, όπως μας τόνισε ο κ. Μπάμης, ότι μετά από ένα τέτοιο σεισμό οι μαθητές στο Γυμνάσιο Μελιγαλά για λίγη ώρα βγήκαν έξω από το σχολείο τους.
Εξάλλου χθες την περιοχή επισκέφθηκε και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ο οποίος νωρίς το πρωί βρέθηκε στο Κατσαρού. Καταρχήν είδε τις ζημιές που προκλήθηκαν στην κεντρική εκκλησία του χωριού, τους Αγίους Θεοδώρους, ενώ στην συνέχεια πήγε και σε σπίτια κατοίκων και ενημερώθηκε για το μέγεθος των ζημιών. Επίσης ζήτησε από το δήμο να τον ενημερώσουν αν είναι κάποιοι άνθρωποι που έχουν άμεση ανάγκη ώστε να τους βοηθήσουν.
Στο Δήμο Οιχαλίας οι αιτήσεις των δημοτών που έχουν υποστεί ζημιές στα σπίτια τους θα ξεπεράσουν τις 300, όπως μας επισήμανε ο δήμαρχος.

 

 

Ρεπορτάζ
Δημήτρης Πλεμμένος
Κώστας Μπούρας