Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2011 20:51

Φροντιστήριο σε Μπέζο και Μπόζο για τη διοίκηση του Νοσοκομείου

Γράφτηκε από τον
Φροντιστήριο σε Μπέζο και Μπόζο για τη διοίκηση του Νοσοκομείου

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος ορκίστηκε χθες στην 6η ΥΠΕ, στην Πάτρα, ως διοικητής στο νέο νομικό πρόσωπο των διασυνδεμένων Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.
Ως έδρα του Γ. Μπέζου έχει οριστεί το νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ενώ ο αναπληρωτής διοικητής Παναγιώτης Μπόζος -που έχει ορκιστεί από την Τετάρτη- θα έχει ευθύνη για το Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Κυπαρισσίας, στο οποίο ήταν διοικητής.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, το επόμενο χρονικό διάστημα οι Γ. Μπέζος και Π. Μπόζος θα κληθούν να κάνουν εντατικά... φροντιστήρια στην Πάτρα, τόσο σε ζητήματα οικονομίας, όσο και σε ζητήματα διοίκησης του νέου ενιαίου πλέον νοσοκομείου.
Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο διοικητής και ο αναπληρωτής του -όπως και οι ομόλογοί τους άλλων διασυνδεμένων νοσοκομείων της 6ης ΥΠΕ- θα ενημερωθούν για τους στόχους του υπουργείου, όπως η επιπλέον μείωση των δαπανών, η συνταγογράφηση, η αποπληρωμή των προμηθευτών, η κατανομή των φαρμάκων, το παρατηρητήριο τιμών, η εξέλιξη των διαγωνισμών. Αρκετά είναι και τα διαδικαστικά ζητήματα που δημιουργούνται από τη διασύνδεση, τα οποία ωστόσο είναι δυνατό να έχουν επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.
Ας σημειωθεί, τέλος, ότι υποβλήθηκε στη Βουλή το προσχέδιο νόμου που αφορά στα προνοιακά ιδρύματα και το οποίο προβλέπει σημαντικές αλλαγές στην λειτουργία του τομέα της πρόνοιας. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η υπαγωγή πολλών μονάδων πρόνοιας στα κατά τόπους νοσοκομεία, ενώ για τη Μεσσηνία, όπως έχει ήδη γράψει η «Ε» σε σχετικό ρεπορτάζ, η υπαγωγή γίνεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και αφορά τόσο στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών - στο οποίο μάλιστα προβλέπεται η σύσταση θέσης αναπληρωτή διοικητή - όσο και στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Μεσσηνίας.


NEWSLETTER