Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2011 20:56

Ανάστατοι οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ για το μισθολόγιο

Γράφτηκε από τον
Ανάστατοι οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ για το μισθολόγιο

Μια από τις πιο κρίσιμες συνελεύσεις τους πραγματοποίησαν χθες στην Καλαμάτα, οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Κυθήρων, καθώς οι εφοριακοί θίγονται βάναυσα από τα σκληρά μέτρα κυβέρνησης και τρόικας και το ενιαίο μισθολόγιο που έρχεται. Αυτό τόνισαν στην "Ε" συνδικαλιστές - εκπρόσωποι παρατάξεων που πήραν μέρος στη συνέλευση. Σημείωσαν ότι οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ είναι ανάστατοι, αφού χάνουν πολλά χρήματα.
Ειδικότερα, τόνισαν:
Η Ευγενία Κούβελα, πρόεδρος του συλλόγου: «Το μισθολόγιο που κατατέθηκε, είναι φτωχολόγιο. Οι εφοριακοί θίγονται βάναυσα. Πέρα από τις περικοπές των δώρων, είχαμε κατάργηση αυτοτελούς φορολογίας και το πάγωμα των μισθών. Και τώρα έρχεται το μισθολόγιο που μας μειώνει τους μισθούς πάνω από 1.000 ευρώ. Οι συνάδελφοι και όλος ο κλάδος είναι ανάστατοι. Η πλειοψηφία των συναδέλφων είναι άνθρωποι μισθοσυντήρητοι. Στη συνέλευση θα δούμε και το θέμα της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών. Θέση του σωματείου μας είναι να παραμείνει μία ΔΟΥ σε κάθε καλλικρατικό δήμο».
Ο Αποστόλης Κοσμόπουλος, γραμματέας του συλλόγου: «Είναι η πιο κρίσιμη συνέλευση των εφοριακών. Βρισκόμαστε όλοι οι μισθωτοί υπό καθεστώς εξαθλίωσης. Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι εξοντωτικά. Δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας. Στους εργαζόμενους και τους μισθωτούς έχουν φορτώσει τα πάντα. Οι πλούσιοι που πρέπει να πληρώσουν, εξακολουθούν να παίρνουν το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας και να μη θίγονται. Με το νέο μισθολόγιο οι εφοριακοί και γενικά οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών χάνουν το 50% των αποδοχών τους».
Ο Δημήτρης Πράττης: «Η συνέλευση μας βρίσκει σε μια περίοδο ισοπέδωσης των μισθών, των εργασιακών σχέσεων και της κοινωνίας. Εχει κηρυχθεί ένας πόλεμος. Το χειρότερο είναι ότι οι εχθροί είμαστε εμείς οι ίδιοι, στοχοποιώντας η μία ομάδα την άλλη. Σ’ αυτό βοήθησαν τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης και φταίει το συνδικαλιστικό κίνημα, που δεν παλεύει τα προβλήματα με όρους κινήματος, αλλά απλώς διαβουλεύεται. Θίγονται και οι εφοριακοί ίσως περισσότερο απ’ όλους. Υπάλληλος με 30 χρόνια ΔΕ θα χάσει 700 ευρώ, ΠΕ 580 ευρώ και ΥΕ 1.200 ευρώ».
Ο Νίκος Γόντικας: «Από αυτή την πολιτική δε γλυτώνει κανένας. Οποιοι είχαν αυταπάτες ότι είναι κάτι άλλο από τους άλλους εργαζόμενους ή ότι από αυτούς εξαρτάται η εξέλιξη των οικονομικών της χώρας, αποδεικνύεται ότι είναι γελασμένοι. Μονόδρομος για τους εφοριακούς είναι η κοινή πάλη με όλους τους άλλους εργαζόμενους για να ανατραπεί αυτή η πολιτική, να ανατραπούν αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα. Οι εφοριακοί είναι από τους κλάδους που χτυπιούνται πιο βάρβαρα και το επόμενο διάστημα θα είναι στην πρωτοπορία που θα χτυπηθούν ακόμα και με απολύσεις».


NEWSLETTER