Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 20:54

Νέα λυόμενα στο Κατσαρού

Γράφτηκε από τον
Νέα λυόμενα στο Κατσαρού

Τρία ακόμη λυόμενα τοποθετήθηκαν χθες στην περιοχή του Κατσαρού για να στεγάσουν οικογένειες που τα σπίτια τους έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές και κρίθηκαν ακατάλληλα.
Τα λυόμενα αυτά βρέθηκαν από την ευρύτερη περιοχή. Οπως μας επισήμανε ο δήμαρχος Φίλιππος Μπάμης συνολικά θα χρειαστούν περίπου 15 λυόμενα, καθώς πέρα από αυτά που θα πάνε στο Κατσαρού, χρειάζονται 1-2 λυόμενα και σε άλλα χωριά, όπως στη Μερόπη. Σημείωσε ότι από την πλευρά του δήμου δίνεται ένας πραγματικός αγώνας προκειμένου να εξασφαλιστούν τα λυόμενα και λόγω του επείγοντος έχουν παρακαμφθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, προκειμένου οι άνθρωποι που τα έχουν ανάγκη να τα πάρουν έγκαιρα.
Να σημειώσουμε ότι χθες στην περιοχή βρέθηκε κλιμάκιο του ΙΓΜΕ που με τη συνοδεία του αντιδημάρχου Ηλία Σταυρόπουλου επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές και εξέτασε τα ρήγματα που έχουν δημιουργηθεί.
Από την πλευρά του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου οι σεισμολόγοι Θανάσης Γκανάς και Γεράσιμος Χουλιάρας ολοκλήρωσαν την τοποθέτηση 3 σεισμογράφων που θα ενισχύσουν το εθνικό δίκτυο που ήδη υπάρχει στην περιοχή. Ετσι πέρα από τον σεισμογράφο που εγκαταστάθηκε προχθές στην περιοχή των Αρφαρών, στο Πήδημα, τοποθετήθηκε ένας ακόμη στη Μεθώνη κι ένας στην Κυπαρισσία. Την επόμενη Τρίτη, όπως μας επισήμανε ο κ. Γκανάς, οι επιστήμονες θα ξαναβρεθούν στην περιοχή ώστε να τοποθετήσουν έναν ακόμη σεισμογράφο, σε χώρο που θα επιλεγεί σε κάποιο χωριό βόρεια του Μελιγαλά.
Οι σεισμολόγοι, όπως είχαν επισημάνει και κατά την επίσκεψή τους στου Κατσαρού, με το τοπικό αυτό δίκτυο που δημιουργούν -το οποίο θα συνδεθεί με το εθνικό δίκτυο που ήδη παρέχει μια πλήρη εικόνα- θα έχουν ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του φαινομένου και τον ακριβή προσδιορισμό του ρήγματος.


NEWSLETTER