Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2011 21:37

Σύσκεψη στο Κατσαρού για την ανάδειξη των προβλημάτων

Γράφτηκε από την
Σύσκεψη στο Κατσαρού για την ανάδειξη των προβλημάτων

Ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του Κατσαρού από το Δήμο Οιχαλίας στην οποία έχουν προσκληθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς αλλά και σεισμολόγοι. Στόχος, όπως μας επισήμανε ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης, είναι να αναδειχθεί για ακόμη μια φορά το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή από την σεισμική δραστηριότητα και κυρίως όλοι μαζί να διεκδικήσουν να κηρυχθεί η περιοχή σεισμόπληκτη.
Επίσης τόνισε πως ο δήμος ζητά να απαλλαγεί η σεισμόπληκτη περιοχή από το τέλος που έχει επιβληθεί στα ακίνητα, σημειώνοντας ότι σχετικό αίτημα έχει γίνει προς το υπουργείο Οικονομικών, καθώς δεν είναι δυνατόν σπίτια που τα οποία έχουν υποστεί πολλές ζημιές και σε κάποιες περιπτώσεις είναι ακατοίκητα, οι ιδιοκτήτες τους να αναγκάζονται να πληρώσουν φόρους.
Πάντως το θέμα με την εξεύρεση λυόμενων εξακολουθεί να υφίσταται στην περιοχή, με τον κ. Μπάμη να σημειώνει πως τα μόνα που έχουν βρεθεί και έχουν έρθει στην περιοχή μέχρι τώρα είναι αυτά που έχει βρει ο δήμος με δικές του ενέργειες και πρωτοβουλίες. Από την Πολιτεία πάνω σε αυτό το θέμα δεν έχει υπάρξει καμιά βοήθεια και δεν έχει σταλεί κανένα λυόμενο.
Μάλιστα σήμερα αναμένεται να γίνει στην περιοχή εγκατάσταση κάποιων ακόμη λυομένων που έχουν βρεθεί από το δήμο ώστε να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι.


NEWSLETTER