Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2011 20:16

Καίγονται σκουπίδια στη χωματερή της Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Καίγονται σκουπίδια στη χωματερή της Κυπαρισσίας

Για ακόμη μια φορά χθες εκδηλώθηκε φωτιά στην χωματερή της Κυπαρισσίας και πυκνοί καπνοί από τα καμένα σκουπίδια -με όλες τις βλαβερές ουσίες που παράγει η καύση τους- έπνιξαν χωριά της Δημοτικής Ενότητας Αετού.
Η εκδήλωση της φωτιάς στην συγκεκριμένη χωματερή τείνει να γίνει καθημερινό φαινόμενο και τα προβλήματα που δημιουργεί στο κοντινό χωριό Αρτίκι είναι πολλά, αφού πυκνά συχνά πνίγεται στους καπνούς.
Από την πλευρά του δήμου ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Φιλντίσης μας επισήμανε ότι οι φωτιές οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες και ότι μηχανήματα καθώς και ένα πυροσβεστικό όχημα του δήμου έσπευσαν στην περιοχή για να καλύψουν με χώμα τα σκουπίδια.
"Φυσικά ακόμη και αν είναι εξωγενείς οι παράγοντες που προκαλούν τις συνεχόμενες φωτιές, αυτό δεν απαλλάσσει το δήμο από τις ευθύνες του. Το πρόβλημα αυτό δεν είναι τωρινό. Εχει συμβεί αρκετές φορές και κατά το παρελθόν. Ευθύνη του δήμου είναι η φύλαξη και προστασία της χωματερής", ανέφερε ο ίδιος.
Πάντως οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, που συχνά πνίγονται από τους καπνούς, είναι αγανακτισμένοι με αυτή την κατάσταση.


NEWSLETTER