Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 20:41

Βραβείο Καρδιολογίας στον Μεσσήνιο Ιωάννη Αναστασόπουλο

Γράφτηκε από την

Σε μεσσηνιακά χέρια περιήλθε το πρώτο βραβείο του 32ου Πανελλήνιου Καρδιολογικού Συνεδρίου που έγινε στη Θεσσαλονίκη στις 20-22 Οκτωβρίου.
Ο νέος καρδιολόγος Ιωάννης Αναστασόπουλος από τη Μεσσήνη κέρδισε το βραβείο της διοργάνωσης της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την εργασία του με θέμα: "Acute and chronic effects of percutaneous renal sympathetic denervation on renal hemodynamics: data from an animal study".
Στο συνέδριο έλαβαν μέρος Ελληνες και ξένοι νέοι καρδιολόγοι. Η συγκεκριμένη εργασία εκπονήθηκε από τον γιατρό στα πλαίσια πειραματικού πρωτοκόλλου που πραγματοποιείται από την Α' Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών υπό την εποπτεία του καθηγητή Καρδιολογίας Κωνσταντίνου Τσιούφη με θέμα την επεμβατική αντιμετώπιση της ανθεκτικής υπέρτασης.
Ο Ιωάννης Αναστασόπουλος έχει εργαστεί για 2 χρόνια στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας και σκοπός του είναι να ξαναγυρίσει και να μείνει μόνιμα στο νομό. Ο ίδιος κατάγεται από τη Μεσσήνη και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.
Υπηρέτησε 2 χρόνια στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ως ειδικευόμενος ιατρός Παθολογίας ενώ τώρα ειδικεύεται στην Καρδιολογία στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου "Παπαδημητρίου" στη Θεσσαλονίκη.
Ταυτόχρονα είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Ιατρείο Υπέρτασης του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών (στο οποίο προΐσταται ο κ. Τσιούφης) και υποψήφιος διδάκτορας Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.


NEWSLETTER