Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011 23:39

Απείλησαν με όπλο ζευγάρι ηλικιωμένων στο Κοπανάκι για... 50 ευρώ

Γράφτηκε από τον
Απείλησαν με όπλο ζευγάρι ηλικιωμένων στο Κοπανάκι για... 50 ευρώ

«Σαν κύριοι» μπήκαν οι δύο ληστές στο σπίτι ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στο Κοπανάκι το βράδυ της Τρίτης, χτυπώντας το κουδούνι και περιμένοντας να τους ανοίξουν. Μπαίνοντας από την κεντρική πόρτα απείλησαν με όπλο το ζευγάρι - για να του πάρουν τελικά 50 ευρώ και να φύγουν.
Ολα έγιναν στις 8.05 το βράδυ της Τρίτης. Οι δύο ληστές πλησίασαν ένα σπίτι που βρίσκεται στην άκρη του χωριού, όπου ζει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Ο ένας χτύπησε το κουδούνι της κεντρικής πόρτας φωνάζοντας μάλιστα το όνομα του 72χρονου ιδιοκτήτη. Αυτό ήταν που τον έκανε να ανοίξει, όπως μας είπε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, αφού θεώρησε ότι ήταν κάποιος γνωστός.
Οπως μας περιέγραψε, ανοίγοντας την πόρτα είδε μπροστά του έναν άγνωστο νεαρό ψηλό άντρα που του ζήτησε μια κουβέρτα, καθώς όπως είπε κρύωνε. Ανέφερε μάλιστα πού μένει στο χωριό. Πριν όμως ο 72χρονος συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συνέβαινε, εμφανίστηκε κι ένας δεύτερος άνδρας, επίσης ψηλός, ο οποίος φορούσε κουκούλα και κρατούσε μια καραμπίνα. Μαζί με τον πρώτο, εισέβαλαν στο εσωτερικό του σπιτιού όπου με την απειλή του όπλου άρχισαν να ζητούν λεφτά.
Την ώρα εκείνη στο σπίτι βρισκόταν και η 70χρονη σύζυγος του ιδιοκτήτη. Ο ίδιος κράτησε την ψυχραιμία του και προσπάθησε να αντιμετωπίσει την κατάσταση με χιούμορ - λέγοντας στους ληστές "ψάξτε όλο το σπίτι, κι αν βρείτε λεφτά δώστε μου κι εμένα". Μας είπε ότι με το χιούμορ θέλησε να μην οξύνει την κατάσταση, ώστε οι κακοποιοί να φύγουν χωρίς να τους κάνουν κακό.
Οι δυο άντρες έψαξαν μέσα στο σπίτι για περίπου 5-10 λεπτά, απειλώντας το ζευγάρι και ζητώντας του χρήματα. Το μόνο που βρήκαν ήταν 50 ευρώ, τα οποία πήραν κι έφυγαν από το σπίτι, για να εξαφανιστούν στο σκοτάδι.
Την υπόθεση διερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Κοπανακίου. Εντύπωση έχει προκαλέσει το ότι ο πρώτος ληστής φώναξε τον 72χρονο με το όνομά του ενώ χτυπούσε την πόρτα του σπιτιού.


NEWSLETTER