Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011 21:31

ΕΠΑΜ Καλαμάτας: Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το χαράτσι

Γράφτηκε από την

Ενάντια στην αντισυνταγματική επιβολή του τέλους ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ έχουν συνταχθεί αρκετές Δημοτικές Αρχές παρέχοντας την απαραίτητη υποστήριξη στους δημότες τους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων συνεδριάζοντας την Τετάρτη 16/11/2011 κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση σχετικά με το γνωστό ''χαράτσι της ΔΕΗ", που έχει ως εξής:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, στη συνεδρίασή του την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011, συζήτησε διεξοδικά το μέτρο της επιβολής του ειδικού τέλους επί των ακινήτων, τέλος που οι πολίτες καλούνται να το καταβάλλουν, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, και κατέληξε ομόφωνα στα παρακάτω συμπεράσματα – αποφάσεις:
«Θεωρεί το μέτρο άδικο και επιπλέον σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του νομικού κόσμου, το μέτρο αυτό είναι και παράνομο και αντισυνταγματικό.
Είναι συνέχεια της λεηλασίας που υπέστη το λαϊκό εισόδημα με τις αλλεπάλληλες περικοπές μισθών και συντάξεων αλλά και τις φοροεπιδρομές, ολόκληρο τον προηγούμενο χρόνο. Γίνεται απαιτητό και από το ένα εκατομμύριο των ανέργων, από όσους βρίσκονται σε πλήρη εισοδηματική αδυναμία χωρίς να είναι καταγεγραμμένοι άνεργοι, το ίδιο και από μικροεπαγγελματίες με κλειστά μαγαζιά και επιχειρήσεις με ελάχιστο ή μηδενικό τζίρο και εισόδημα.
Ο τρόπος είσπραξης έχει όλα τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής βαρβαρότητας, που συνοδεύει την κυβερνητική πολιτική στο σύνολό της. Θα κόβουν το ρεύμα, αγαθό πρώτης και ζωτικής ανάγκης για την επιβίωση, σε οικογένειες με αρρώστους, μικρά παιδιά, υπερήλικες. Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτόν τον σύγχρονο καιάδα.
Η κοινωνία της πόλης μας, έχοντας δεχτεί ανελέητα πλήγματα εδώ και δύο δεκαετίες με την πλήρη αποδιάρθρωση της παραγωγικής της βάσης, βιώνει την σημερινή κρίση έχοντας ποσοστά ανεργίας και φτώχειας διπλάσια από τους πανελλαδικούς μέσους όρους. Ήδη πολλές οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν τώρα τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, του νερού, του τηλεφώνου. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν με απόγνωση ένα μεροκάματο για να εξασφαλίσουν την διατροφή των παιδιών τους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφασίζει:
* Καλεί τους δημότες σε ανυπακοή, σε άρνηση πληρωμής των χαρατσιών και καταδικάζει την πολιτική της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ- ΝΔ -ΛΑΟΣ.
* Απαιτεί την άμεση ανάκληση του ειδικού χαρατσιού.
* Δίνει εντολή για την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου να προβεί σε επανασύνδεση με το τμήμα ηλεκτροφωτισμού, όπου γίνει διακοπή ρεύματος, της νομικής υπηρεσίας για αντιμετώπιση νομικών κυρώσεων κλπ. (!!)
* Στηρίζει κάθε συλλογική δράση ενάντια στα φοροχαράτσια και σε υποστήριξη όσων αρνούνται να τα πληρώσουν. Καλεί όλους τους κοινωνικούς φορείς να πρωτοστατήσουν στον αγώνα και στην έμπρακτη συμπαράσταση στον κάθε δημότη. Να συντονίσει την δράση του με άλλους δήμους.
Η απόφαση να κοινοποιηθεί στον Πρωθυπουργό, στους αρμόδιους Υπουργούς και τη Διοίκηση της ΔΕΗ και να δημοσιοποιηθεί σε όλα τα μέσα ενημέρωσης».
Εν όψει του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμάτας, που θα συνεδριάσει την Παρασκευή 2/12/2011 στις 8 μμ, στο αμφιθέατρο "Α.Κουμουνδούρος" της Νομαρχίας που θα κληθεί να αποφασίσει υπέρ του αντισυνταγματικού τέλους ή υπέρ των συνδημοτών μας που πλήττονται από αυτό, καλούνται όλοι οι συμπολίτες μας να συμμετέχουν επηρεάζοντας δια της παρουσίας τους και δια του λόγου τους την  απόφαση της εν λόγω συνεδρίασης. Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι επιτακτική ανάγκη να θυμηθούμε στην πράξη πως η πολιτική σκηνή είναι διαδραστική και πως  οφείλουμε ως πολίτες να συμμετέχουμε ενεργητικά στη λήψη αποφάσεων που μας αφορούν άμεσα και ζωτικά. Ως φορείς αυτοδιοίκησης οφείλουμε να επαληθεύσουμε τόσο τον τίτλο όσο και την ιδιότητά μας και να στεκόμαστε δίπλα και όχι απέναντι στους συνδημότες μας προασπίζοντας τα συνταγματικά και νόμιμα δικαιώματά τους όπως αυτά καθορίζονται σαφέστατα από το σύνταγμα και τους νόμους του.

ΕΠΑΜ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


NEWSLETTER