Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011 16:09

Σπουδαστές του ΙΕΚ Καλαμάτας στο Κέντρο Αυτισμού

Γράφτηκε από την
Σπουδαστές του ΙΕΚ Καλαμάτας στο Κέντρο ΑυτισμούΣπουδαστές του Ι.Ε.Κ. Καλαμάτας, του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής, επισκέφτηκαν το «Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας», στα πλαίσια του Προγράμματος Σπουδών τους και της γνωριμίας τους με τις δομές εκπαίδευσης της Καλαμάτας, συνοδευόμενες από την διδάσκουσα του Ι.Ε.Κ. κ. Κυριακοπούλου Ακριβή.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, έγινε ξενάγηση στους χώρους του Κέντρου Ημέρας και ενημέρωση από την Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου κ. Παυλοπούλου Γεωργία, σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου, αλλά και τη φύση του Αυτισμού ως συνδρόμου. Ενημερώθηκαν ακόμα και για το πρόγραμμα εκπαίδευσης - παρέμβασης, αλλά και τα προγράμματα θεραπειών που ακολουθούνται εντός ή εκτός του Κέντρου Ημέρας ώστε να υπάρχουν το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα για τα παιδιά και τους εφήβους που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού και παρακολουθούν στο Κέντρο.
Έγινε διανομή ενημερωτικού υλικού προς τους σπουδαστές, ενώ υπήρξε διάθεση εκ μέρους τους για προσφορά εθελοντικής εργασίας, στα πλαίσια του προγράμματος εθελοντισμού του Κέντρου.


NEWSLETTER