Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2012 20:33

Κατάληψη του πύργου ελέγχου τροφοδοσίας λιγνίτη στη Μεγαλόπολη από εργαζόμενους

Γράφτηκε από την

Υπό κατάληψη τελεί από χθες αργά το μεσημέρι ο πύργος ελέγχου ταινιόδρομων και τροφοδοσίας λιγνίτη στο Λιγνιτικό Κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, από εργαζόμενους που αντιδρούν στην πώληση μονάδας του ΑΗΣ, αλλά και για το νέο «πακέτο» οδυνηρών μέτρων που προετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τα σωματεία τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι με την πράξη τους αυτοί «οι εργαζόμενοι στο Ενεργειακό Κέντρο της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη αντιστέκονται στις αντεργατικές πολιτικές κυβέρνησης, τρόικας και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».
Προσθέτουν επίσης, ότι οι αποφάσεις που ετοιμάζονται «ανατρέπουν τα πάντα σε όφελος των δανειστών, των τραπεζών και του ΣΕΒ. Συντρίβουν τον κατώτερο μισθό, μετατρέποντας τους μισθούς σε επίδομα φτώχειας, καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Ανοίγουν το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, ενώ δημιουργούν ένα εφιαλτικό εργασιακό τοπίο που θα εκτινάξει την ανεργία στα ύψη. Με τις περικοπές στις συντάξεις, την κοινωνική ασφάλιση, στα δημόσια συστήματα υγείας και παιδείας οδηγούν τη χώρα σε κατάρρευση και χρεοκοπία, για να πληρωθούν οι δανειστές και να διασωθούν οι τραπεζίτες και το κεφάλαιο».
Καταλήγοντας, στην ίδια ανακοίνωση, τα σωματεία της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη τονίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν «το ξεπούλημα μονάδων της ΔΕΗ» και βεβαιώνουν ότι θα αντιπαλέψουν «τις μεγάλες και άδικες μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων, στα ορυχεία και τις μονάδες».