Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012 07:11

"Πορτοκαλί συναγερμός" για εκδήλωση πυρκαγιών σήμερα στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
"Πορτοκαλί συναγερμός" για εκδήλωση πυρκαγιών σήμερα στη Μεσσηνία

«Πορτοκαλί συναγερμός» έχει σημάνει σήμερα για τη Μεσσηνία, καθώς σύμφωνα με ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η περιοχή συμπεριλαμβάνεται σε αυτές όπου υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4 από 5).


Εκτός από τη Μεσσηνία ανάλογος κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς σήμερα υπάρχει σε Ηλεία, Αχαΐα, Κέρκυρα, Λευκάδα, Κεφαλλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και Κιλκίς.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια - όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.ά.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.



NEWSLETTER