Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 08:52

Όλα έτοιμα για το 1ο Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας το Σαββατοκύριακο στο Πάρκο Λιμενικού

Γράφτηκε από την

 

To 1ο Αντιφασιστικό – Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας ξεκινά αύριο Σάββατο και ολοκληρώνεται την Κυριακή, 6 και 7 Οκτωβρίου στο Πάρκο του Λιμενικού. 

Στο φεστιβάλ θα μιλήσουν οι: Γιώργος Αλεξάτος συγγραφέας, Στράτης Μπουρνάζος ιστορικός, Σπύρος Μαρκέτος πανεπιστημιακός, για την "Φασιστική απειλή στην εποχή μας", το Σάββατο στις 6 το απόγευμα.

Θα ακολουθήσουν συναυλίες με τους: RoundLights, One Year Delay και οι Still Life και ρεμπέτικο γλέντι με τους Ρεμπετόβεν. 

Την Κυριακή στις 6 η συζήτηση θα αφορά στα "Ανθρώπινα δικαιώματα - στρατόπεδα συγκέντρωσης - Ξένιος Δίας" και θα μιλήσουν η Ιωάννα Κούρτοβικ δικηγόρος, ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και ο Δημοσθένης Παπαδάτος - Αναγνωστόπουλος δημοσιογράφος.

Στις 9 το βράδυ θα παίξουν ο Θάνος Ανεστόπουλος, οι Dead Beatles, οι Juke Box, η ομάδα κρουστών του Νίκου Τουλιάτου, η Tahimy και η ομάδα κρουστών του Κέντρου Νέων.

Θα γίνουν ακόμη προβολές ταινιών, ντοκιμαντέρ, έκθεση φωτογραφίας, εργαστήρι ζωγραφικής.

Στο πλαίσιο του 1ου Αντιφασιστικού - Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Καλαμάτας, στο Πάρκο Λιμενικού θα γίνει και το 7ο Ανταλλακτικό Παζάρι του Δικτύου Ανταλλαγών Μεσσηνίας "Ελιά", αύριο από τις 6 ως τις 9 μ.μ. Σε αυτό κανείς μπορεί: να φέρει και να ανταλλάσσει αντικείμενα που δε χρειάζεται, τα οποία βρίσκονται όμως σε καλή κατάσταση, με άλλα, χρήσιμα. Αυτά μπορούν να περιλαμβάνουν εκτός από είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρούχα), βιβλία, γραφική ύλη, παιχνίδια, καλλυντικά, είδη διακόσμησης κ.λπ.

Επίσης, στο χώρο θα συλλέγεται ιατροφαρμακευτικό υλικό το οποίο προορίζεται για τις ανάγκες του Κοινωνικού Ιατρείου Καλαμάτας. 

Στο φεστιβάλ μετέχουν και στηρίζουν οι φορείς και οι παρακάτω σύλλογοι: Ανοιχτή Συνέλευση, Κέντρο Νέων, Kalamatafreespace, Σίκτυο Ανταλλαγών "Ελιά", ΠΕΕΚΠΕ, ΣΥΛΕΕΓΟ "Δήμητρα", Σύλλογος Γεωπόνων, Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Γεωργίας, Φεστιβάλ Μηδέν, Νομαρχιακή Επιτροπή ΤΕΕ Μεσσηνίας, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, Σύλλογος Ελεύθερων Επαγγελματιών Μηχανικών, Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Μεσσηνίας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Αγωνιστική Συνεργασία Μηχανικών/Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου, Θεατρική ομάδα "Μέθεξη", Κέντρο Λαογραφικών Μελετών, Θεατρική Διαδρομή, Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων Μεσσηνίας, Θεατρική ομάδα "Ωκύτοπο", "Συν1". 

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου μίλησαν ο Γιώργος Γιαννόπουλος από το Σύλλογο Μηχανικών, ο Στάθης Γιακουμής από την Ανοιχτή Συνέλευση, ο Βαγγέλης Μάινας από την Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου, ο Παναγιώτης Κάτσαρης από τη "Δήμητρα" και ο Φιλάρετος Βούρκος από το Κέντρο Νέων. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το φεστιβάλ θα αποτελέσει την αρχή, το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας Αντιφασιστικής Κίνησης στην Καλαμάτα, η οποία θα συγκεντρώσει όλες τις αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές δυνάμεις. 

Περισσότερα μπορεί κανείς να δει στο http://antiratsistikokalamatas.wordpress.com.