Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024 12:22

Ελένη Αλειφέρη: “Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί πραγματικό δώρο ζωής”

Ελένη Αλειφέρη: “Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί πραγματικό δώρο ζωής”

 

Με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, που γιορτάζεται στις 14 Ιουνίου, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη ευχαριστεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες που αποδεικνύουν στην πράξη την ανθρώπινη αλληλεγγύη, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της για την σωτήρια προσφορά τους όλα αυτά τα χρόνια.

“Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι το αίμα δεν παράγεται, δεν αγοράζεται και δεν πουλιέται. Η εθελοντική αιμοδοσία η οποία είναι ακίνδυνη και απόλυτα ασφαλής, αποτελεί πραγματικό δώρο ζωής που χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά από το χρόνο μας”, αναφέρει η κ. Αλειφέρη και απευθύνοντας κάλεσμα προσφοράς, σημειώνει:

“Για το λόγο αυτό ζητάμε απ΄ τον καθένα ξεχωριστά να ενημερωθεί και να μοιραστεί τη ζωή, δίνοντας αίμα και λίγο χρόνο από τη ζωή του. Στόχος μας να μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει. Επειδή οι ανάγκες για αίμα δεν τελειώνουν ποτέ, απευθυνόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας, κυρίως όμως, στους νέους σε ηλικία, να εγκαταλείψουν τις οποίες φοβίες, τις αναστολές και τις προκαταλήψεις και να γίνουν, σήμερα, εθελοντές αιμοδότες.

Το 2023 από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας πραγματοποιήθηκαν 5.500 αιμοληψίες, εκ των οποίων το 55% αφορούσε εθελοντική αιμοδοσία και το 45% δότες του συγγενικού περιβάλλοντος των ασθενών”.