Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2011 17:26

Συνεχιζόμενη εκπαίδευση νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Σπάρτης

Γράφτηκε από την

Την  Τρίτη 1 Μαρτίου 2011, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, η έναρξη του 1ου Κύκλου Μαθημάτων Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Υπαλλήλων Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. Ο κύκλος εκπαίδευσης θα υλοποιηθεί στο αμφιθέατρο της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κατά τις ώρες 12 : 30΄ - 14 : 30΄ στις ακόλουθες ημερομηνίες : 1 / 3, 8 / 3, 22 / 3, 5 / 4, 3 / 5 και 17 / 5 / 2011.
Κατά την έναρξη του Προγράμματος, την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Κουφός Νικόλαος, η κ. Ζυγά Σοφία εκ μέρους της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου κ. Καλογεράκος Νικόλαος και ο κ. Ορφανός Νικόλαος εκ μέρους της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.
Η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Καπετανούδη Στάμω, προλογίζοντας την εκδήλωση ανέφερε μεταξύ άλλων :
« Η εποχή μας είναι μια εποχή στην οποία η ανάπτυξη της τεχνολογίας είναι πολύ μεγάλη και πιθανόν να ξεχνάει τον άνθρωπο και να τον παραβλέπει. Εμείς ως νοσηλευτική υπηρεσία πιστεύουμε στον ανθρώπινο παράγοντα και θεωρούμε ότι η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό του νοσοκομείου είναι ο θεμέλιος λίθος και η απάντηση στη βελτίωση της φροντίδας υγείας του ασθενή.
Αν θέλουμε λοιπόν να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες μας θα πρέπει να κτίσουμε στην εκπαίδευση γιατί η γνώση προσανατολισμένη στον άνθρωπο, με επίκεντρο την φροντίδα του αρρώστου, θα έχει αποτελέσματα στη βελτίωση της υγείας του και στην αποκατάστασή του.
Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω όλους εκείνους που συνέβαλλαν και θα συμβάλλουν στην υλοποίηση αυτού του Προγράμματος των νοσοκομειακών μαθημάτων.
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως το Διοικητή του Νοσοκομείου για την αμέριστη συμπαράστασή του σε αυτή την προσπάθειά μου, το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καταρχήν για την παραχώρηση του χώρου του Πανεπιστημίου και κατά δεύτερο το Επιστημονικό Προσωπικό του Τμήματος για την επιστημονική συμβολή του στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου για την επικύρωση της επιστημονικότητας αυτού του Προγράμματος. Επίσης, ευχαριστώ όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας,  αφού είναι βέβαιο ότι η επιτυχία του σκοπού μας εξαρτάται από τη διάθεσή σας για ενεργή συμμετοχή …» .
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Κουφός Νικόλαος, στο χαιρετισμό του τόνισε τα παρακάτω:
« Ως άνθρωπος της εκπαίδευσης και μάλιστα ως επιμορφωτής των εκπαιδευτικών, χαιρετίζω θερμά και συγχαίρω ειλικρινά την Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου μας, κ. Καπετανούδη για την οργάνωση της ενδοϋπηρεσιακής αυτής επιμόρφωσης του νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου μας.
Από τη μέχρι τώρα εμπειρία μου στο χώρο της Υγείας, έχω αντιληφθεί ότι η νοσηλευτική ως επιστήμη της υγείας, απαρτίζεται από ένα κράμα επιστημονικών γνώσεων, τεχνικών εφαρμογών και ανθρωπιστικής διάθεσης και συμπεριφοράς. Όσοι υπηρετούν στη νοσηλευτική υπηρεσία επιτελούν ένα ύψιστο έργο προσφοράς προς τον ανήμπορο και ασθενή συνάνθρωπο, προς την οικογένεια και την κοινότητα. Οι συνθήκες εργασίες δεν είναι πάντοτε οι καλύτερες, αφού όπως όλοι γνωρίζουμε τουλάχιστον για το δικό μας Νοσοκομείο, οι νοσηλευτές είναι λιγότεροι από αυτούς που προβλέπει ο Οργανισμός, οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι πεπαλαιωμένες και ο τεχνολογικός εξοπλισμός ανήκει σε προηγούμενες δεκαετίες.
Η Διοίκηση συμμερίζεται όλα τα προβλήματα, αγωνίζεται καθημερινά για την επίλυσή τους, συνδράμει κάθε προσπάθεια των νοσηλευτών για βελτίωση των συνθηκών εργασίας και διευκολύνει όποια διαδικασία στοχεύει στην επαγγελματική και επιστημονική εξέλιξή τους …».

Νικόλαος Ι. Κουφός
Διοικητής Νοσοκομείου Σπάρτης


NEWSLETTER