Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011 02:26

Το Σαββατοκύριακο η εξερεύνηση της Νέδας Η καθιερωμένη εξερεύνηση της Νέδας θα γίνει το Σαββατοκύριακο από τον Ομιλο Φίλων ποταμού της Νέδας σε συνεργασία με ορειβατικούς συλλόγους, την τοπική αυτοδιοίκηση και συλλόγους της περιοχής.

Γράφτηκε από την
Το Σαββατοκύριακο  η εξερεύνηση της Νέδας     Η καθιερωμένη εξερεύνηση της Νέδας θα γίνει το  Σαββατοκύριακο από τον Ομιλο Φίλων ποταμού της Νέδας σε συνεργασία με ορειβατικούς συλλόγους, την τοπική αυτοδιοίκηση και συλλόγους της περιοχής.

Η εξερεύνηση γίνεται για 19η χρονιά και το Σάββατο η πεζοπορία θα ξεκινήσει από το εκκλησάκι της Αγιανάστασης Πέτρας, που βρίσκεται στις πηγές της Νέδας. Το εκκλησάκι βρίσκεται πάνω στο δρόμο που οδηγεί στον Επικούριο Απόλλωνα, ανάμεσα στα χωριά Κακαλέτρι και Πέτρα.

Στις 10.30 το πρωί θα γίνει στάση στην Παναγίτσα Κακαλετρίου, στη 1 μ.μ. στάση για φαγητό και μια ώρα ανάπαυση στου Βασίλη Πανάγου το μύλο, ενώ στις 6 μ.μ. άφιξη στον πλατανεώνα στο Μαυρομματαίικο πετρογέφυρο, όπου θα γίνει κατασκήνωση και διανυκτέρευση.

Την Κυριακή στις 9.30 το πρωί θα αρχίσει η πεζοπορία της 2ης μέρας και στις 11 οι εξερευνητές θα βρίσκονται στο γεφύρι Πλατανίων – Φιγαλείας.

Στις 2 θα κάνουν στάση για φαγητό στο πετρογέφυρο των Πλατανίων και επίσκεψη στους καταρράκτες και στις 5 τερματισμός της πεζοπορίας και άνοδος στο χωριό Πλατάνια.

Επειδή η διαδρομή είναι δύσκολη και δεν είναι μια απλή βόλτα, όσοι λάβουν μέρος πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι. Απαραίτητη προΰπόθεση είναι να ξέρουν κολύμπι, διότι σε πολλά σημεία θα περάσουν αναγκαστικά μέσα από το νερό. Τα σακίδια θα μεταφέρονται με φορτηγά αυτοκίνητα. Απαραίτητα εφόδια είναι υπνόσακος, καπέλο, αθλητικά παπούτσια, κάλτσες. Οσοι έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας δεν μπορούν να συμμετάσχουν.

Θα παρέχεται κάθε βοήθεια και υποστήριξη από τους διοργανωτές, αλλά ο κάθε πεζοπόρος πρέπει να ξέρει ότι πηγαίνει με δική του ευθύνη.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Καράμπελας Κων. 6944-830469, Αθανασόπουλος Διονύσιος 6977-238894 και Μαρωνίτης Λάμπρος 6973-019059.

Το μήνυμα της φετινής πεζοπορίας είναι: "Μονοπάτι στις όχθες της Νέδας" προκειμένου να είναι το ποτάμι επισκέψιμο όλο το χρόνο και προσβάσιμο από όλους. Το μονοπάτι δεν πρέπει να κάνει την παραμικρή ζημιά στο περιβάλλον, γι 'αυτό έχει προταθεί από τους διοργανωτές της εξερεύνησης να καθαριστούν τα παλιά μονοπάτια και τα μυλαύλακα και να συνδεθούν μεταξύ τους.

 

 

 

 

 

 


NEWSLETTER