Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2011 16:30

Τεστ παπ στο Κέντρο Υγείας Πύλου

Γράφτηκε από την
Τεστ παπ στο Κέντρο Υγείας Πύλου

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και το Κέντρο Υγείας Πύλου σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα υλοποιήσουν πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου (τεστ) Παπανικολάου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας σε όλες τις γυναίκες του Δήμου από την ηλικία των 25 μέχρι 65 ετών.
Ο έλεγχος θα γίνει στο Κέντρο Υγείας της Πύλου όπου πρέπει να προσέρχονται οι ενδιαφερόμενες γυναίκες αφού έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους τηλεφωνικά με την αρμόδια υγειονομικό υπάλληλο (μαία) του Κέντρου Υγείας της Πύλου.
Λεπτομερείς πληροφορίες για όλη την διαδικασία θα λάβουν οι γυναίκες του Δήμου με  προσωπική επιστολή που θα αποσταλεί σε κάθε μια ξεχωριστά (που θα απευθυνθούν, πως και πότε θα προγραμματίσουν την εξέταση τους (ραντεβού) κτλ.).
Επειδή οι γυναίκες που πρέπει να κάνουν την εξέταση (τεστ) Παπανικολάου είναι πολλές το πρόγραμμα θα διαρκέσει χρονικά όσο χρειαστεί. Δεδομένου ότι ο αριθμός των εξεταζόμενων γυναικών δεν μπορεί να υπερβεί το τις διακόσιες (200) το μήνα θα αποστέλλονται περίπου 200 επιστολές μηνιαίως σε ισάριθμες γυναίκες.
Πληροφορίες θα μπορείτε να παίρνετε στα τηλέφωνα:
•    27230 23777  κ. ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ και
•    27630 31200  κ. ΔΟΥΡΟ ΝΙΚΟΛΑΟ
Οι φορείς του προγράμματος συνιστούν στις γυναίκες του Δήμου Πύλου-Νέστορος  να υποβληθούν όλες στην εξέταση (τεστ) Παπανικολάου όπου έγκαιρα ανιχνεύονται αλλοιώσεις που μπορούν να οδηγήσουν στο καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Σήμερα διαθέτουμε αποτελεσματική θεραπεία αυτών των αλλοιώσεων και επομένως η έγκαιρη διάγνωσή τους σώζει ζωές.
Εκ του Δήμου Πύλου - Νέστορος


NEWSLETTER